НБУ змінив вимоги до платіжок через запровадження IBAN

3164 1
1 листопада всі банки України перейшли на використання IBAN.
ілюстративне фото: lexinform.com.ua

ілюстративне фото: lexinform.com.ua

В Україні змінили вимоги до розрахункових документів через запровадження міжнародного стандарту номера банківського рахунку (IBAN). Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

Читайте також: В Україні змінилися рахунки для сплати податків

Відтепер у розрахункових документах не будуть вказувати реквізит «Код банку». Після запровадження нових номерів банківських рахунків у стандарті IBAN необхідності у цьому реквізиті нема.

«Це дозволить уникнути дублювання реквізитів відповідно до вимог постанови Правління НБУ від 28 грудня 2018 року щодо запровадження в Україні міжнародного номера банківського рахунку IBAN», – зазначають у Нацбанку.

Читайте також: Нерівна оплата праці для чоловіків та жінок — це архаїзм

Додамо, що 1 листопада всі банки України перейшли на використання IBAN. Водночас старими реквізитами дозволили користуватися до 12 січня 2020 року.

Довідка 

IBAN – міжнародний номер банківського рахунку, що відповідає стандарту №13616 Міжнародної організації зі стандартизації ISO і Європейського комітету з банківських стандартів ECBS. Український формат IBAN розробили ще у 2008 році.

 

 


Читайте також:
10 Листопада, 2019 23:59
Роман Іван Іваном а коли процентну ставку змінять
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!