Небезпечний острівець безпеки. Чи можна було уникнути трагедії на вулиці Луганській

5778 0
Учора на вулиці Луганській мотоцикліст виїхав на зустрічну смугу руху і потрапив під вантажівку MAN. Унаслідок ДТП 42-річний мотоцикліст помер.
Фото: Фейсбук "Зручне місто"

Фото: Фейсбук "Зручне місто"

Острівець безпеки, через який, ймовірно, трапилась летальна ДТП на вулиці Луганській у Львові встановлений із порушеннями – на дорозі немає відповідної розмітки, також не встановили дорожні знаки. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіли депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич та член комісії з безпеки дорожнього руху Володимир Харчихін.

Учора, 23 червня, на вул. Луганській мотоцикліст виїхав на зустрічну смугу руху, в'їхав у вантажівку MAN. Він помер за кілька хвилин після зіткнення. Йому було 42 роки. Нині слідчі встановлюють обставини ДТП.

Читайте також: Через незакріплений люк у Львові загинув 11-річний хлопчик

«Суд вирішить, чи порушив він швидкісний режим, чи не порушив, але є свідки, які одразу зазначили, що через острівець безпеки мотоцикліст пішов на обгін, і наїзд на острівець не дав можливості для маневру. Ні знаку, ні розмітки перед острівцем немає – просто острівець посеред дороги», – каже Ігор Зінкевич.

Інформацію про те, що острівець безпеки був встановлений із порушеннями, підтвердив і Володимир Харчихін. Міська комісія безпеки дорожнього руху ухвалює рішення про встановлення острівців безпеки. За саме встановлення відповідають райадміністрації, у цьому випадку – Сихівська. Він каже, що не знає, чи контролював хтось, як саме виконані роботи. Керівник міського управління транспорту ЛМР Орест Олеськів також каже, що це повноваження райадміністрації.

Депутат Ігор Зінкевич пояснює, що такі острівці необхідні на широких дорогах з інтенсивним рухом. Вони змушують водіїв зменшити швидкість, а для пішоходів виділяють безпечну ділянку на дорозі. Вони необхідні і для маломобільних груп, які не можуть швидко перетнути дорогу.

«На цій ділянці були наїзди на пішоходів. Там не раз траплялись ДТП. Один водій пропускає пішохода, інший, що рухається іншою смугою, – ні. Але не можуть бути встановлені острівці безпеки так, як цей. Нам кажуть, що знак збили», – розповів він.

Читайте також: У ДТП на вулиці Луганській у Львові загинув мотоцикліст

Керівник міського управління транспорту Орест Олеськів у коментарі Тvoemisto.tv повідомив, що через цю ДТП, на міській комісії КБДР, райадміністраціям доручили проаналізувати всі острівці безпеки, чи відповідають вони нормам ДСТУ.

«На комісії КБДР ми проговорили послідовність реалізації і побудови острівців. Спершу має бути нанесена розмітка, лише після цього встановлено острівець і знаки. Якщо є повідомлення, що десь знаки знищені, то на них треба реагувати моментально», – пояснив він.

Він також додав, що незабаром повноваження контролювати виконання доручень КБДР матиме і новостворений департамент мобільності.

Як з'ясувалось, мешканці міста звертались на «Гарячу лінію міста» із повідомленнями про небезпеку на цій ділянці на вулиці Луганській. Писали про те, що немає дорожніх знаків на острівці безпеки. Зокрема, «Зручне місто» опублікувало на своїй сторінці у Фейсбуку скріншоти цих звернень. Вони датовані 12.06 та 15.06. 2021.

Після трагічної ДТП у соцмережах львів'яни почали розповідати, про небезпечні ситуації, які виникають через поганооблаштовані острівці безпки. Також на Фейсбук-сторінці «Гарячої лінії міста» з'явилось повідомлення про те, що на вул. Івана Франка, 69, потрібно нанести розмітку перед острівцем безпеки та встановити знак про зміну смуги руху.

Нагадаємо, що 23 червня, близько 12.10 на вул. Луганській, біля повороту на вул. Буйка, сталася дорожньо-транспортна пригода. Мотоцикліст потрапив під вантажну машину MAN і в результаті аварії загинув. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!