У Львові обіцяють демонтувати незаконно збудовану «каплицю» у районі під Голоском

2570 0
Її встановлення порушило домовленості Ради єпископів Львова.
Фото Євгена Бойка

Фото Євгена Бойка

Митрополит Львівської ПЦУ владика Макарій засудив дії отця Олексія Леонтія та запевнив, що незаконно збудовану споруду у районі Під Голоском демонтують. Про це Tvoemisto.tv повідомив керівник департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко.

Читайте також: У історичному центрі Львова демонтували засклений балкон

«Ця споруда немає жодної дозвільної документації, вона встановлена повністю самовільно. Я вчора спілкувався з Митрополитом Львівської ПЦУ владикою Макарієм. Він категорично засудив дії священника Олексія Леонтія», – розповів Євген Бойко.

Також, за його словами, отця Олексія вчора викликали у мерію, де повідомили йому про юридичні наслідки таких дій та провели з ним перемовини про подальший демонтаж споруди.

«Коли ввечері мали розбирати «каплицю», п’ятеро представників громади виступили проти», – сказав Євген Бойко і додав, що сьогодні представники мерії продовжили спілкування з керівництвом церкви і їх запевнили, що незаконну споруду демонтують.

«Найприкрішим фактом в цій ситуації є те, що у Львові поміж владиками підписаний меморандум про недопущення незаконного встановлення різного виду сакральних споруд, хрестів, капличок чи церков. І, на жаль, ці домовленості порушуються такими випадками, що дуже прикро», – наголошує Євген Бойко.

Незаконну споруду у вигляді каплиці встановив священик ПЦУ о. Олексій Леонов – керівник Релігійної громади парафії святителя Миколая у Шевченківському районі міста. «Каплиця» встановлена Під Голоском у сквері на вул. Малоголосівській, 30 та, судячи з фотографій, зроблена з будівельного вагончика.

Читайте також: Епіфаній теж просив. Як у центрі Львова будують храм. Оновлена візуалізація

Нагадаємо, нещодавно у Фейсбуці з'явилось фото каплиці зі сендвіч-панелей у зеленій зоні між вулицями Пекарською і Левицького. Знимок коментували стоні містян. Капличку встановила громада Ікони Пресвятої Богородиці Скоропослушниці ПЦУ, що була зареєстрована 22 травня 2015 року. Тоді це була громада Православної Церкви Київського патріархату. Очолює її отець Микола Бобик. Сьогодні громада нараховує близько сотні активних вірян, та на свята, каже отець, на богослужіння приходить більше людей.

Ще у 2017 році сесія міської ради передала громаді у постійне користування 15 соток комунальної землі, що межує із територією університету ветеринарної медицини та біотехнологій. Того ж року відбулись громадські слухання про перше за останні сто років будівництво нового храму в історичному центрі міста.

Анна Чистякова

Фото Євгена Бойка

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!