Нові правила карантину в Україні та оновлене трамвайне депо. Головне за добу

1392 0
Коротко розповідаємо про головні події минулої доби.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Нові правила карантину. Уряд змінив карантинні обмеження в Україні. Зокрема, ухвалені зміни передбачають, що Covid-сертифікат матиме дві опції (так звані «жовтий» або «зелений») та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 год.) або одужання від Covid-19. Так званий «жовтий» сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а «зелений» – про повний курс. У разі введення жовтого рівня епіднебезпеки  навчальні заклади працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з «жовтими» чи «зеленими» Covid-сертифікатами. У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають «зелений» Covid-сертифікат.

Нові Covid-відділення. У Львові, через збільшення кількості хворих та госпіталізованих на Covid-19, планують збільшити кількість лікарень, де прийматимуть хворих на коронавірус. Йдеться про дитячу лікарню на вул. Орлика, лікарні № 8, №5, №1 та пологовий.

Читайте також: У Львові відкрили головне трамвайне депо, але мають ще усунути недоліки. Фото, відео

Експрес-тестування у школах та садках. Вчителі та дітей у школах та садках Львова планують перевірити на Covid-19. Їм проводитимуть антиген-скринінг, аби перевірити статистику захворюваності на коронавірус. Скринінг проведуть у школі № 99 та садку № 133.

Почесне консульство Італії. У Львові можуть відкрити Почесне консульство Італії. Це допоможе на місці вирішувати проблеми та організовувати співпрацю, краще розуміти регіон та його можливості.

Центри вакцинації. Упродовж цього тижня, 13-19 вересня, у Львові можна вакцинуватись кожного дня у центрах масової вакцинації і стаціонарних пунктах при лікарнях та поліклініках. В яких саме, читайте у матеріалі.

Оновлене трамвайне депо. У Львові на вулиці Промисловій,29 відкрили відремонтоване трамвайне депо. Тут будуть більшість трамваїв, а депо на вулиці Городоцькій залишиться ремонтним. Наразі у депо на Промисловій не всі роботи завершені, ще мають обладнати кабінети для працівників та виправити деякі недоліки, зокрема продумати, як після миття осушувати вагони. У кабінетах керівництва вже облаштовані меблі, а у кухні працівників стоїть стара мікрохвильова піч, а у відпочинкових лише стіл. Утім міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що меблі мають довезти і обладнати відпочинкові кімнати.

Головні події у Львові цього тижня. Фестиваль BookForum, Lviv Fashion Week 2021, безкоштовний концерт «Океану Ельзи», Lviv Bandur Fest, відкриття виставки «Raindrops» у «Квартирі 35», Міжнародний економічний форум. Підбірка головних подій у Львові, які можна відвідати на тижні.

Читайте також: В Україні змінили правила карантину. Чого чекати

Сезон грипу. У 2021–2022 році очікується аналогічний епідемічний сезон грипу, як і минулого року. Наприкінці року і наступного в Україні циркулюватимуть три штами грипу B/Washington, H1N1 та H3N2. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я-головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, інформує пресслужба МОЗу. За його словами, минулого року дуже багато людей хворіли на грип і ще більше – отримали або важкий перебіг, або зіштовхнулися з віддаленими наслідками перенесеного захворювання.

Дударику – 50. Капелу «Дударик» заснував у 1971 році провідний український хормейстер Микола Кацал. З того часу капела дала понад 2500 концертів у найпрестижніших концертних залах України і світу. Львівська державна академічна хорова капела «Дударик» відзначає цьогоріч ювілей – 50 років від створення. Ювілей капела відзначить мистецьким марафоном.

Читайте також: У Львові планують збільшити кількість лікарень, де прийматимуть хворих на коронавірус. Перелік

Нова залізнична магістраль. В Україні можуть побудувати високошвидкісну залізницю Київ – Львів. Для будівництва нової високошвидкісної залізничної магістралі в Україні необхідно від $2 до $5 млрд залежно від напрямку і особливостей ландшафту. Наразі розглядають три варіанти маршрутів, зокрема Київ – Львів – Держкордон. Про це сказав заступник директора департаменту інвестиційної діяльності «Укрзалізниці» Володимир Шемаєв в інтерв’ю виданню mintrans.news, передає Mind.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!