Низка країн відмовляється від носіння обов’язкових масок на відкритому повітрі

1424 0
Карантин послаблюють у Франції, Іспанії та Нідерландах.
Photo by Chris Barbalis on Unsplash

Photo by Chris Barbalis on Unsplash

Від завтра, 20 червня, Франція послаблює карантинні заходи. Відтак, скасують нічну комендантську годину, а маски для обличчях більше не вимагатимуть на відкритому повітрі, повідомляє УНН.

Читайте також: Уряд продовжив карантин, але послаблює обмеження

З наступного тижня, 26 червня, Іспанія також відміняє зобов'язання для громадян носити маски на відкритому повітрі. Про це заявив прем'єр-міністр Педро Санчес.

«Ці вихідні будуть останніми, на яких будуть з’являтися маски на відкритому повітрі, тому що в наступні вихідні ми їх більше не будемо носити», – каже прем’єр Пелро Санчес.

Про суттєве пом’якшення карантину оголосили й Нідерланди, повідомляє NL Times.

Медичні маски при дотриманні соціальної дистанції у 1,5 метри не потрібно буде носити з 26 червня. Але в громадському транспорті, аеропортах, літаках, школах та інших місцях, де дотримання дистанції неможливо, люди, як раніше, зобов’язані будуть носити захисні маски.

Читайте також: Уряд продовжив карантин, але послаблює обмеження

Враховуючи проведення Чемпіонату Європи з футболу, уряд Нідерландів також дозволив демонструвати матчі на великих екранах як у приміщеннях, так і на вулиці, але при дотриманні дистанціювання.

Крім того, в країні відновлять роботу нічні клуби, до яких можна буде потрапити лише за наявності негативного тесту на коронавірус або сертифікату про вакцинацію. Очікується, що у серпні уряд Нідерландів ухвалить рішення про скасування соціального дистанціювання.

Нагадаємо, в Україні масові заходи дозволили проводити без обмеження дистанції між присутніми з 100% наповненням. Учасники та організатори заходів мають використовувати захисні маски або респіратори. Якщо всі присутні мають негативні результати тесту на Covid-19, який зроблений не більше, ніж за 72 години, чи документ повного курсу вакцинації – обмеження вище не застосовуються.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!