Які обмеження можуть ввести на Львівщині через загострення Covid-19

6756 0
З огляду на тенденції поширення вірусу, в Україні ймовірно введуть загальноджержавний локдаун.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

На Львівщині наразі не планують вводити додаткових карантинних обмежень, проте темпи захворюваності в області негативні, в результаті чого можуть ввести локдаун.

На питання журналістки Тvoemisto.tv, чи будуть вводити в області додаткові обмеження – закривати ТРЦ, кафе тощо, то заступник голови Львівської ОДА Іван Собко заявив, що з огляду на тенденції поширення вірусу у західних, центральних регіонах України, то в Украні ймовірно введуть загальнодержавний локдаун.

«Враховуючи останні показники не лише по Львівщині, а й по Києву, Вінниці, Житомирі, цілком можливий локдаун. Якщо у червону зону потрапить більшість областей, бо буде повний жорсткий загальноджержавний локдаун. Це означає, що обмеження діятимуть майже у всіх сферах. Економіка знову буде у мінусі, але життя важливіші», – пояснив Іван Собко.

За його словами, за останні 4-7 днів захворюваність у Львові різко зросла. Поруч з містом суттєве погіршення ситуації спостерігається у Яворівському та Дрогобицькому районі.

«Львів, Яворівський та Дрогобицький райони «горять». Вважаю, що вводити жорсткіші управлінські рішення треба було ще тиждень тому. Більшість керівників ОТГ таки дослухалися і 50% шкіл перевели учнів на дистанційне навчання. Наступними після шкіл може стати обмеження в транспорті, розважальних зонах», – зазначив Тvoemisto.tv Іван Собко.

Читайте також: Пів кроку до червоної зони. Садовий розповів, що закриють у Львові на карантин

Додамо, що, згідно зі статистикою, кожен другий протестований на Covid-19 на Львівщині є інфікованим. Так, за минулу добу у Львівській області провели 2 289 досліджень на коронавірус, з яких 1 065 були позитивні.

Нагадаємо, Львівська обласна інфекційна лікарня та Центр легеневого здоров'я заповнені хворими із коронавірусом та підозрою на нього уже на 94%.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!