Офлайн і без урочистостей. Як розпочнеться навчальний рік у школах Львова

5401 0
Цього року у львівських школах за парти сяде 86 тисяч учнів.
Фото: ukrinform.ua

Фото: ukrinform.ua

У новому навчальному році, який розпочнеться вже за п'ять днів, у Львові за парти сяде загалом 86 тисяч школярів. Із них майже 9 200 дітей піде у перший клас. Навчання у вересні розпочнуть офлайн, а як буде впродовж року – залежатиме від епідеміологічної ситуації в країні та місті. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

«Навчальний рік у львівських навчальних закладах ми починаємо наживо, всі діти повертаються до закладів освіти і навчатимуться офлайн. У випадку, якщо регіон переведуть в іншу зону карантину, прийматимемо інші міри. Загалом цьогоріч до школи піде 86 тис. учнів, з них, 9 193 – у перші класи, що більше, ніж минулого року, бо після реформи до нас приєдналося 10 шкіл з довколишніх сіл і містечок, які тепер входять у Львівську ОТГ. Якщо минулого року в нас було 8 663 першачків, то тепер майже 9 200», – каже вона.

Читайте також: Топ-15 найкращих шкіл Львова за результатами ЗНО 2021

Якими будуть святкові заходи на День знань та загалом структура навчального року, кожен заклад вирішує самостійно.

«Святкові заходи у навчальних закладах ми рекомендували проводити так, щоб одночасно було залучено якомога менше людей. Що стосується самого навчання, то його структуру затверджує педагогічна рада кожного закладу окремо. Відомо, що багато шкіл залишають за собою частково змішане навчання, є окремі класи та уроки, які проводитимуться дистанційно. Розклад занять також буде розведений у часі, як це було і минулого року. Карантинні обмеження продовжили до 31 жовтня, тому надалі у школах зобов’язані дотримуватись всіх норм – прибирання, гігієна, дезінфекція, носіння масок на перервах, вимірювання температури», – додає головна освітянка Львова.

Читайте також: Очно чи дистанційно. Як у Львові розпочнуть навчання студенти університетів

Додамо, що темою першого уроку у львівських школах буде «30 років Незалежності України».

Нагадаємо, за рейтингом загальноосвітніх шкіл Львова, що посіли найвищі місця у рейтингу шкіл України за підсумками ЗНО 2021 року, перше місце вже традиційно посідає Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ ім. Івана Франка із 162,3 балами в рейтингу. На другій сходинці – гімназія «Євшан», що набрала 155,2 бали. Трійку лідерів замикає Львівська академічна гімназія при Національному університеті «Львівська політехніка». у неї 153,1 рейтингових бали.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!