Оголошено дату виборчої кампанії в Україні та день народження Лукашенка. Головне за минулу добу

1545 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.

Covid–19 – Головне. Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що люди, які потребують госпіталізації можуть здавати тест імуноферментного аналізу на Covid-19, а не ПЛР-тест.

На Прикарпатті розгорнули додаткових шість лікарень для пацієнтів з Covid-19. Міста Івано-Франківськ, Калуш та Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області перебувають у «червоних зонах» епіднебезпеки.

Читайте також: Україна на межі. МОЗ оновило список червоних та зелених країн

Влада Індії повідомила про виявлення понад 78 тисяч нових заражень за добу в країні. Це рекорд із добового приросту нових інфікувань коронавірусом у світі.

Китайські дослідники заявили, що коронавірус може передаватись через каналізаційні труби.

У Молдові здійнявся скандал після інформації про те, що 28 серпня син прем’єра країнии святкував своє весілля, порушивши карантинні обмеження.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 378 хворих (188 за попередню). Разом 14 356. Одужали – 4 310 особи (плюс 137 за дві доби), померло – 389 (плюс 8 за дві доби).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 4 577 осіб (2 096 за попередню). Загальна кількість 119 074 пацієнтів. Одужало – 56 734 (1 651 за дві доби), померло – 2 527 особи (плюс 76 за дві доби).

Перелік антилідерів не змінився: Львівська область – 14 356 (детальніші показники вище), Київ – 13 093 осіб (плюс 374 за дві доби), далі йдуть Чернівецька – 10 145 (плюс 290 за дві доби) та Рівненська – 9 098 (плюс 177) області.

Найбільше нових хворих за добу: на Харківщині – 198, при цьому померли 4 заражених. Другою за кількістю випадків є Львівщина – 188 хворих та 3 смерті. 173 зараження виявили на Одещині, без смертей, у Києві, відповідно 109 та 9.

Читайте також: Протест під землею. У день шахтаря на Львівщині трьом гірникам стало погано

Вибори в Україні. Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня.

Головний санітарний лікар Ляшко запевняє, що вони будуть проведені навіть у регіонах «червоної зони» з поширення Covid-19. Виняток – якщо в Україні буде введений надзвичайний стан.

День народження Лукашенка. В.о. президента Білорусі Лукашенко провів чергову телефонну розмову з президентом РФ Путіним, в межах якої погодив свій візит до Москви. «Путін тепло привітав» Лукашенка з днем ​​народженням.

30 серпня у центр Мінська влада стягнула кілька колон спецтехніки та автозаків. За оцінкою кореспондента білоруської служби Радіо Свобода, на несанкціоновану опозиційну акцію «Марш миру і незалежності» в неділю прийшло більше людей, ніж на першу масову акцію, коли було 220 тисяч осіб.

Мітингувальники підійшли до стели «Мінськ – місто-герой». Вони кричали: «Іди геть! Ми йдемо на день народження!». Стелу оточили озброєні військові. Частина колони протестувальників попрямувала до Палацу Незалежності. Туди ж направилась колонна важкої техніки, імовірно – БТР-80.

Прессекретар Лукашенка, на питання про його місцезнаходження прислала РИА Новости фото Лукашенка з автоматом на тлі Палацу Незалежності.

Правоохоронні органи Білорусі затримали 140 учасників акцій протесту опозиції в Мінську. У слідкомі Білорусі заявили, що розслідують кримінальні справи за фактами погроз стосовно посадових осіб, депутатів, суддів та членів виборчих комісій.

Поліція затримала координатора страйкому Білоруського державного університету Світлану Волчек і її чоловіка Михайла.

Читайте також:  Фінансовий зашморг. Працівники «Арени Львів» із початку карантину майже не отримують зарплату

США – Німеччина. Держсекретар Помпео заявив президенту Зеленському про стурбованість США інвестиціями Китаю в український промисловий сектор, зокрема, намірами придбати підприємство»Мотор Січ».

У Берліні під час акції протесту проти карантинних обмежень демонстранти спробували прорватися до будівлі Рейхстагу. Аби їх відтіснити, поліція застосувала газові балончики, сталися сутички. Туди, де засідає німецький Бундестаг, протестувальники не потрапили.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!