Після завершення дії Covid-сертифікату можна буде отримати новий

3131 0
У додатку Дія має з'явитися функція згенерувати новий сертифікат.
Фото: Главком

Фото: Главком

Згенерувати новий сертифікат про вакцинацію від коронавірусу в застосунку «Дія» можна буде через пів року після того, як отримали перший. Про це у Фейсбук-групі «Covid-19 в Україні: аналіз статистичних даних» повідомив голова Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики Федір Лапій.

Читайте також: Потужна версія Covid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

Інформацію про це він вказав у відпоівіді на запитання одного з користувачів групи. Ростислав Лозинський запитав, що буде з його сертифікатом після позначеного раніше терміну дії в шість місяців – стане він недійсним чи буде автоматично продовжений, чи може МОЗ запропонує зробити щеплення для поновлення сертифікату третьою (бустерною) дозою вакцини.

«Буде опція згенерувати новий сертифікат. Рішення вже є», – зазначив Федір Лапій.

Нагадаємо, головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко-Іванченко раніше повідомляла, термін дії сертифікатів вакцинації, які наразі дійсні шість місяців, із часом або продовжать, або ми отримаємо додаткову бустерну дозу вакцини. Поки що рекомендації щодо введення бустерної дози немає.

Інструкцію про те, як отримати Covid-сертифікат у застосунку Дія, дізнавайтеся за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!