Змістять через вибори. Коли у львівських школярів будуть осінні канікули

3135 0
Через вибори канікули можуть змістити з 22 до 28 жовтня.
Photo by Ben Mullins on Unsplash

Photo by Ben Mullins on Unsplash

Через місцеві вибори, які заплановані на 25 жовтня, управління освіти Львова рекомендуватиме школам розпочати канікули не з 26 до 30 жовтня, а з четверга, 22-го і до середи, 28-го жовтня. Про це Tvoemisto.tv повідомила головна освітянка Львова Зоряна Довганик.

Читайте також: Діти мають розуміти, що з ними відбувається. Як Covid-19 вплине на новий навчальний рік

Управління освіти ЛМР вже отримало лист від Міністерства освіти і науки із рекомендацією перенести осінні канікули через вибори.

«Раніше планували зробити канікули з 26 вересня і до кінця тижня, проте МОН рекомендує зробити їх швидше – не пізніше, ніж за два дні до виборів і завершити не пізніше, ніж через три після виборів. Тобто, щоб у час, коли будуть працювати виборчі дільниці і ходити працівники, дітей у школі не було. Звісно, це стосуватиметься тих шкіл, де будуть виборчі дільниці», – каже Зоряна Довганик.

За словами Зоряни Довганик, у найближчі дні відповідний лист від МОН скерують у львівські заклади освіти, щоб вони розглянули можливість зміщення канікул. Водночас Зоряна Довганик нагадала, що рішення про структуру навчального року заклад освіти приймає самостійно.

«Управління освіти лише рекомендує зміни до канікул. Рішення приймає сама школа чи ліцей. Якщо у них терміни канікул будуть відмінні від інших, то керівництво зобов’язане про це поінформувати. Як варіанти – школи можуть перенести канікули на кілька днів вперед і завершити швидше або перейти на дистанційну освіту, а канікули зробити, як і планували – з 26 до 30 жовтня», – додала Зоряна Довганик.

Читайте також: Чому діти у школах будуть хворіти і як на це реагувати адекватно

Нагадаємо, діти, які хворіють на астму чи діабет, через загрозу поширення коронавірусної інфекції можуть не ходити до школи. Їм мають запропонувати іншу форму навчання.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!