Пам’яті Маестро. У Львові звучатиме музика «національної легенди» Мирослава Скорика

1461 0
До 30-річчя Незалежності України, Мирослав Михайлович посмертно отримав відзнаку «Національна легенда України».

25 вересня у Львівській національній філармонії відбудеться подія, присвячена Великому Маестро – Мирославу Скорику, який є легендою не лише української музики, а й світової.  

Нагадаємо, у серпні 2021 року, до 30-річчя Незалежності України, Мирослав Михайлович посмертно отримав заслужену відзнаку «Національна легенда України».

Для Львівської національної філармонії, у стінах якої Мирослав Скорик упродовж багатьох десятиліть працював і творив, – це особлива постать.

Рівно два роки тому, саме у філармонії, яка з 2020 року носить ім’я цього видатного композитора, вперше прозвучав Концерт № 10 для скрипки з оркестром. Тоді подія відбулась ще за присутності Маестро.

25 вересня о 19 годині, як і у 2019 році, Концерт виконає відомий український скрипаль Марко Комонько. Саме йому Мирослав Скорик присвятив цю композицію.

Також у програмі звучатиме Симфонієта для симфонічного оркестру, львівська прем’єра якої відбулась у Концертному залі Людкевича у 2011 році.

Другий фортепіанний концерт (1982) Мирослава Скорика виконає відомий піаніст Йожеф Ермінь, ім’я якого часто можна зустріти на афішах багатьох українських та європейських міст, а програми концертів за його участі вражають своєю різноманітністю.

Передостаннім твором програми стане Перший віолончельний концерт (1983) композитора, який почуємо в інтерпретації відомого віолончеліста Олександра Пірієва. Саме за цей твір Мирослав Михайлович отримав Національну премію Тараса Шевченка.

Композиції Мирослава Скорика звучатимуть у виконанні Академічного симфонічного оркестру філармонії, диригуватиме – Володимир Сивохіп.

Детальна інформація про подію та квитки тут.

У візуалізації використали портрет Мирослава Скорика у виконанні Миколи Струса

Фото – Марія Сидорак, Сергій Горобець, Мар'яна Гусяк

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!