Молитва за постраждалих від паводку та напад на медиків. Головне за ніч і минулу добу

1769 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: УНН

Фото: УНН

У МОЗ дорікнули українцям. Кабмін звернувся до контролюючих органів з проханням встановити більш суворий контроль за дотриманням українцями карантинних обмежень. У МОЗ заявили, що після пом’якшення карантину мешканці більшості європейських країн не припинили дотримуватися обмежень, тому зростання захворюваності на Covid-19 там не сталося, а в Україні люди почали порушувати правила, тому епідемічна ситуація погіршилась.

Читайте також:  Понад 5 тисяч інфікованих. Де на Львівщині хворіють на Covid-19

Дитячі оздоровчі табори – Навчання онлайн. Через напружену епідемічну ситуацію в Україні дитячі оздоровчі табори лишатимуться закритими щонайменше до 31 липня. За словами міністра охорони здоров’я Степанова, було відповідне рішення уряду, що забороняє відкриття дитячих таборів відпочинку до 31 липня 2020 року. Степанов пояснив, що зараз, в умовах різкого збільшення заражень коронавірусом в Україні, вкрай небезпечно відкривати табори, бо це місця дуже великого скупчення дітей.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Данілов припустив, що у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби українським школам доведеться продовжити навчання дітей онлайн. Тому «уже сьогодні має бути підготовлено відповідні технічні можливості».

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 341 хворого (173 за попередню). Разом 5 177. Вилікувалося – 741 особи (плюс 15 за дві доби), померло – 137 (плюс 11за дві доби).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 1 856 осіб (917 за попередню добу). Загальна кількість 42 982 пацієнтів. Одужало – 18 934 (635 за дві доби), померло – 1 129 особи (плюс 43 за дві доби).

За останню добу найбільше нових заражень коронавірусом зафіксовано у Львівській (173) і Рівненській областях (93) та на Закарпатті (86 нових хворих).

Читайте також: Wizzair відкриває шість нових напрямків зі Львова. Перелік

Перелік антилідерів не змінний: Львівська область – 5 177 (детальніші показники вище), Київ – 4 935 осіб (плюс 99 за дві доби), далі йдуть Чернівецька – 4 866 (плюс 104 за дві доби) та Рівненська – 3 568 (плюс 204) області.

Напад на медиків – Вирубка лісу. У Львові молодики, які перебували у стані алкогольного сп’яніння, понищили майно медиків, а потім ще почали розхитувати автомобіль «швидкої». Інцидент стався із медиками, які виїхали на виклик на вулицю Княгині Ольги. Поліція склала на учасників конфлікту з медиками «швидкої» протоколи за трьома статтями.

На Львівщині судитимуть злочинну групу, яка вирубала ліс на понад мільйон гривень. Слідчі встановили, що злочинна група з лютого по березень 2020 року здійснювала незаконну вирубку дуба та продавала її фізичним особам-підприємцям. Внаслідок такої діяльності, повідомляють у ДБР, державі заподіяна шкода на суму понад 1 200 000 гривень. У разі доведення вини майстру лісу загрожує від 7 до 10 років.

«Слуги народу» у Миколаєві. Перший заступник голови Верховної Ради Стефанчук вважає скандальне спілкування в Миколаєві голови партії «Слуга народу» Корнієнка та голови однойменної фракції Арахамії недопустимим або допустимим «десь у бані».

На зауваження, що Корнієнко спочатку заявляв, що запис змонтовано, Стефанчук зазначив, що «не відслідковує дуже детально» цю ситуацію. Однак, за його словами, Корнієнко – «дуже порядна людина».

Читайте також: У Львові відкриють мурал із зображенням Василя Сліпака

Молитва за постраждалих від паводку. Папа Римський Франциск закликав молитися за постраждалих від повеней на Західній Україні. Під час недільної зустрічі з вірними він побажав, аби люди, які потерпають під повеней на заході України, відчули «Господнє втішення та братню допомогу».

«Заохочую молитися теж і за населення Ємену, також і за дітей, які страждають від дуже важкої гуманітарної кризи. А також за тих, хто постраждав від сильних повеней на Західній Україні: нехай же вони досвідчать Господнього втішення та братньої допомоги», – наголосив Папа Римський.

Нідерланди – США – Польща – Чехія – Китай. Нідерланди заявили, що незначне підвищення рівня радіації на півночі Європи може бути наслідком несправності атомної електростанції на заході Росії, однак у РФ це заперечують.

Трамп нічого не знає про причетність РФ до нападів на військових США в Афганістані.

У другому турі президентських виборів у Польщі приймуть участь чинний президент Анджей Дуда та мер Варшави Рафал Тшасковський.

У Чехії зафіксовано 260 нових випадків коронавірусу за останню добу. Це найбільший щоденний приріст з 8 квітня.

Загальні обмеження на несуттєві поїздки за кордон у Великій Британії будуть пом’якшені з 6 липня. Передбачається, що в число країн увійдуть Іспанія, Франція, Греція, Італія, Нідерланди, Фінляндія, Бельгія, Туреччина, Німеччина і Норвегія, але не Португалія або Швеція.

Читайте також: Донька мистецької музи Леонардо да Вінчі королева Бона Сфорца та львівський ренесанс

Італійська влада оголосила, що ручна поклажа заборонена на всіх національних і міжнародних рейсах.

Через коронавірус у 12 осіб близько 500 тисяч жителів повіту в китайській провінції Хебей, що поблизу Пекіна, потрапили під режим суворої ізоляції.

Ще святковий ранок понеділка – трохи сонний та лінивий. Однак це не надовго. Коронавірусний світ знову закрутить у вирі подій. Гарного Вам дня! 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!