Партнер Козловського зведе житловий квартал біля стадіону «Україна»

3553 0
На ділянці збудують декілька багатоповерхівок, які матимуть від 3 до 9 поверхів.
Фото: gppgle-maps

Фото: gppgle-maps

Депутати Львівської міської ради погодили будівництво житлового комплексу біля стадіону «Україна» на вул. Липова Алея. Сьогодні на засіданні вони прийняли відповідну ухвалу, якою затвердили детальний план цієї території. «За» проголосували 49 депутатів із 62-х.

Читайте також: Депутати дозволили знести будинок у центрі Львова

Житловий комплекс планує звести ТОВ «Актив Комплект». Це компанія депутата Львівської міської ради фракції «Європейська солідарність» Олексія Різника. На початку засідання він заявив про конфлікт інтересів щодо цього питання.

На ділянці збудують декілька багатоповерхівок. Вони матимуть від 3 до 9 поверхів. В одному з будинків планують облаштувати дитсадок. Крім того, передбачені також чотириповерховий спортивний комплекс та медичний центр. У житлових будинках загалом буде 776 квартир – переважно однокімнатні та двокімнатні. Усі будинки матимуть підземний паркінг.

Загалом на території планують звести 23,7 тис. кв. метрів житла, тут зможе проживати 1,2 тис. людей. Площа ж комерційних приміщень на перших поверхах становитиме 6,6 тис. кв. метрів.

Забудовник обіцяє зберегти липи, які ростуть уздовж вулиці та досадити ще дерев. 

Додамо, що цей детальний план території у лютому 2020 року не погодила архітектурно-містобудівна рада Львівської міської ради. Раніше на цій території планували розбудовувати допоміжну інфраструктуриу для стадіону «Україна», а не зводити житло. 

Читайте також: Львів поділять на 28 підрайонів. Що це означає та як вплине на забудову міста

Зазначимо, що Олексій Різник є юристом бізнесмена, депутата Львівської обласної ради від «Європейської солідарності» Григорія Козловського.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!