На Львівщині у дітей із коронавірусом почастішали пневмонії

1355 0
У стаціонар потрапляють значно більше малолітніх пацієнтів.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Станом на сьогодні у львівській дитячі лікарні ОХМАТДИТ від коронавірусної інфекції лікують 16 хворих. З них найважча – це новонароджена дитина, яка коронавірусом інфікувалася від своєї матері. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомила директорка лікарні ОХМАТДИТ Олександра Бурда.

Читайте також: Коли дитина боїться дихати. Як Covid-19 впливає на дитячу психіку

За її словами, стан новонародженої дитини важкий, є підозра на синдром Кавасакі.

«Дитина поступила наприкінці минулого тижня. Зараз немовля дообстежують та надають все необхідне лікування», – каже Олександра Бурда.

Крім того, як зазначила медик, серед усіх дітей, які зараз перебувають на лікуванні в цій лікарні, у восьми є пневмонії.

Що стосується 17-річної Вікторії, про яку Тvoemisto.tv неодноразово писало, яка тривалий час перебувала у реанімації, на апаратах ШВЛ та ЕКМО, в неї стан з позитивною динамікою. Зараз вона проходить реабілітаційне лікування.

Загалом, за словами Олександри Бурди, якщо за 9 місяців минулого року вони пролікували трохи більше 500 дітей від коронавірусної інфекції, то за 3,5 місяці цього року хворих вже було більше 300.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

«Ріст захворюваності серед дітей спостерігали у березні цього року. За короткий час у лікарню поступило 119 пацієнтів, з яких часто виявляли пневмонії. Зараз також спостерігаємо дуже багато пневмоній, особливо у дітей раннього віку – 2-3 років. А ось дітей старшого шкільного віку мало. Хвороба є агресивнішою щодо дітей. Якщо раніше хворі дітки швидше виліковувалися, то зараз період лікування є довшим і складнішим», – зазначила Олександра Бурда.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!