Перехід України у «жовту» зону та закриття шкіл і садків на Львівщині. Головне за добу

7627 0
Коротко розповідаємо про головні події минулої доби.

З 23 вересня, на всій території України, в тому числі на Львівщині, встановлять «жовту» зону карантину. Запрацюють нові правила адаптивного карантину, які послаблюють обмеження для тих закладів господарювання та освіти, в яких щеплення першою дозою отримали не менше 80% персоналу.

Через перехід у «жовту» зону на Львівщині припинять роботу майже 86% закладів освіти. Це стосується і шкіл, і садків. Хто і за яких умов працюватиме, визначили міська та обласна комісія ТЕБ і НС.

Сьогодні, 22 вересня у 12 школах Львова відкриють пункти вакцинації. Усе заради зручності вчителів та вихователів, які мають намір вакцинуватись. Графік та локації – за посиланням.

Кількість хворих на коронавірус, кількість госпіталізованих та кількість смертей внаслідок захворювань на коронавірус на Львівщині суттєво зросла за останній тиждень. А темпи вакцинації суттєво сповільнилися. Tvoemisto.tv проаналізувало найважливіші показники в контексті пандемії Covid-19.

Через зростання захворюваності на Covid-19 у лікарнях Львівської області почали розгортати додаткові ліжко-місця. Здебільшого це ті лікарні, які були  задіяні під час третьої хвилі коронавірусу.

21 вересня Львівщина отримала чергову партію вакцини «Comirnaty» від «Pfizer». Зокрема, прибули 17 550 доз цієї вакцини. Вакцини розподілені по всіх пунктах щеплень закладів охорони здоров’я та центрах вакцинації населення.

Щороку вересневий Львів повністю поринав у книжковий ярмарок і зустрічі з видавцями та авторами на традиційному Форумі видавців. Однак цьогоріч формат події вимагає перезавантаження. Видавці скаржаться на катастрофічні продажі та відмовляються від участі, організатори розуміють, що проведення заходу надалі має точно змінитися. Tvoemisto.tv запитало у причетних, що спричинило таку ситуацію на 28-му BookForum у Львові і чи змінюватимуть кардинально формат заходу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!