Період високої захворюваності Covid-19 в Україні триватиме до квітня

1725 0
Головне завдання цього періоду – зниження кількості жертв коронавірусу.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

В Україні період високої захворюваності Covid-19 триватиме до квітня 2021 року. Цей відрізок пройде дуже важко, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє РБК Україна.

Читайте також: В Україні посилили карантинні обмеження. Перелік заборон

За його словами, головним завданням цього періоду є зниження кількості жертв коронавірусу.

«Ми будемо досить складно проходити цей період. Вважаємо, що до квітня. Головне зараз – з якими людськими втратами ми його пройдемо. Наше завдання – щоб кількість втрат, жертв Covid-19 була якомога меншою», – сказав Степанов.

Читайте також: МОЗ готове подати заявку, щоб ВООЗ направила в Україну медиків

Нагадаємо, за тиждень на Львівщині внаслідок ускладнень від covid-19 померли більше сотні людей. Спорткомплекси у Львові та «Арену Львів» розглядають для організації тимчасових мобільних госпіталів для прийому хворих із коронавірусом. Додаткові 300 місць для госпіталізації хворих за півтори місяці розгорнуть у колишньому протитуберкульозному диспансері на вулиці Боя-Желенського. Зараз на Львівщині задіяно 30% ліжкової мережі, однак цю цифру мають довести до 50%, розглядають заклади охорони здоров’я, де можна швидко налагодити кисневу мережу.

Міністерство охорони здоров'я запустило цілодобовий контакт-центр 2 листопада. За номером телефону 0 800 60 20 19 можна звертатися з питаннями щодо Covid-19. Уже від початку роботу контакт-центр отримав 37 тисяч дзвінків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!