Перша медаль на Паралімпіаді та відкриття першого в Україні Центру трансплантології. Головне

769 0
Коротко розповідаємо про головні події минулої доби.
Photo by Inna Podolska on Unsplash

Photo by Inna Podolska on Unsplash

Паралімпійська збірна України здобула свою першу медаль на Іграх-2020 в Токіо. Дебютну нагороду для української команди здобула 38-річна фехтувальниця Євгенія Бреус. Спортсменка змагається на шаблі у фехтуванні на візках, у класифікації А. Додамо, що на Паралімпійські ігри поїхали 8 спортсменів від Львівщини.

У Львові відкрили перший в Україні Центр трансплантології, який функціонуватиме у клінічній лікарні швидкої допомоги. Тут є 7 реанімаційних, 10 стаціонарних ліжок, а також дві ізольовані операційні. Медики планують проводити у рік пів тисячі трансплантацій. Зокрема, пересадку легень.

Наступного тижня планують відновити курсування автобуса до онкоцентру. Йдеться про маршрут №57, який сполучав Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр на вул. Максимовича та вул. Польову. Водночас маршрут №2а, який їздив від Франкового вишу до вул. Городоцької, наразі відновлювати не будуть.

Львівський лікар, завідувач ревматологічного відділення Львівської обласної клінічної лікарні Омелян Синенький отримав звання «Заслуженого лікаря України». Високу державну нагороду присвоїли 24 серпня з нагоди 30-тої річниці Незалежності України.

Про вакцинацію у Львові. Цього тижня, з 25 до 27 серпня, крім центрів масової вакцинації, які працюють на вихідних, упродовж робочих днів отримати щеплення можна й у стаціонарних  пунктах і окремих центрах масової вакцинації. Зокрема, другу дозу щеплення робитимуть вакциною Moderna, а для першої та другої дози цього тижня передбачили вакцину AstraZeneca.

Суд скасував статус російської мови як регіональної у Дніпропетровській області. Це чудовий результат трьохрічних відстоювань в судах львівського активіста та мовозахисника Святослава Літинського. 

Завтра буде краще або як українцям стати щасливішими. За підсумками Всесвітнього звіту щастя, Україна займає 110 сходинку в рейтингу щасливих країн. Науковці та філософи називають декілька причин, чому це так. Знаєте, в чому найбільша проблема і як українцям себе ощасливити?



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!