Перші Covid-вакцини Україна може отримати вже в лютому

1131 0
Вакциною від Pfizer насамперед будуть вакцинувати медпрацівників, військовослужбовців, освітян.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Міністерство охорони здоров’я розраховує отримати перші дози вакцини від Covid-19 у першому кварталі 2021 року, повідомляє НВ.

Читайте також: Потрібні нові холодильники. Як Львів готується отримати вакцину проти коронавірусу

«Ми дуже розраховуємо на те, що перші вакцини отримаємо вже в I кварталі наступного року. Зараз намагаємося робити все, щоби перші дози були в Україні в лютому», – каже міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, МОЗ вже провело переговори щодо стратегії зберігання вакцин, деякі з яких, наприклад розробки Pfizer, повинні зберігатися за ультранизьких температур у -80°C, з промисловими підприємствами країни, що мають холодильні потужності.

«Близько 1 млн доз ми будемо в змозі зберігати», – каже міністр.

Читайте також: «Сьогодні я не поцілую тебе на ніч». Репортаж із Covid-відділення у Львові

Як зазначив Максим Степанов, вакциною від Pfizer в першу чергу будуть вакциновані ті категорії населення, які МОЗ може «дуже чітко проконтролювати»: медпрацівники, військовослужбовці, співробітники сфери освіти.

До слова, Міністерство охорони здоров'я планує вакцинувати за кошти державного бюджету близько 21 мільйона громадян.

Нагадаємо, станом на сьогодні, коронавірусну хворобу в Україні виявили у 8 416 осіб. На Львівщині Covid-19 лабораторно підтвердили у 389 мешканців.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!