Петиція про створення у Львові крематорію набрала необхідну кількість голосів

1775 0
З 500 необхідних голосів вже зібрано більше 565.
Фото: kievvlast.com.ua

Фото: kievvlast.com.ua

Петиція щодо побудови у Львові крематорію набрала необхідну кількість голосів. Менш ніж за місяць від початку петиції вдалося зібрати 565 голосів з 500 необхідних, хоча до кінця збору ще залишилося 27 днів.

Читайте також: Садовий пообіцяв збудувати у Львові крематорій

Автор петиції щодо побудови крематорію Андрій Маринюк зазначив, що у Львові дуже гостро стоїть питання з похованням померлих.

«Місць на кладовищах катастрофічно не вистачає. Зокрема вже цього року запланували заради розширення кладовищ провести вирубку 10 гектарів Брюховицького лісу. Території існуючих кладовищ перебувають в жахливому стані, значно впливають на екологію регіону, та потребують великих коштів на їх утримання. Також значно зросли витрати громадян на поховання, середній цінник проведення поховання у Львові починається від 18 тисяч гривень при наявності власного місця, без врахування подальшого догляду за могилою. Натомість комплекс послуг з кремації в місті Києві, з залученням комерційних структур обходиться від 5000 гривень», – йдеться у тексті петиції.

Читайте також: У Львові збільшать площу двох цвинтарів та шукають гроші для крематорію

Нагадаємо, вчора, міський голова Андрій Садовий заявив, що у Львові таки побудують крематорій. Він буде розташований біля Голосківського кладовища.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!