Під час будівництва ЖК у Львові виявили залишки забудови XIX століття

3896 0
Судячи з фото, будівельники натрапили на рештки каналізаційного колектора та забудови непарної сторони вулиці Лемківської XIX ст.
фото христини огоновської

фото христини огоновської

На вул. Лемківській у Львові під час будівництва житлового комплексу «Milltown» виявили цегляні підземні споруди. Відповідні фото опублікувала на сторінці Гарячої лінії міста у Фейсбуку користувачка Христина Огоновська.

«В ході будівництва розкопали підземні ходи. Підкажіть чи проводились дослідження та чи знають відповідні структури про ці знахідники. Хочу зазначити, що частина ходу вже зруйнована будівельниками», – йдеться в повідомленні.

Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv речниця НДЦ «Рятівна археологічна служба» Мирослава Іваник, звернення від забудовника про археологічний нагляд на ділянці було, однак договір ще не підписаний.

«За попередніми дослідженнями 2019 року археологи рекомендували забезпечити археологічний нагляд під час проведення земляних робіт на ділянці. На жаль, цієї рекомендації не дотримались при початку робіт. Нині вже маємо звернення від забудовника, але договір станом на 12 березня ще не підписаний», – каже вона.

Директор НДЦ «Рятівна археологічна служба» Олег Осаульчук додає, що, судячи з фото, будівельники натрапили на рештки каналізаційного колектора та забудови непарної сторони вулиці Лемківської XIX ст. У разі виявлення знахідок у цих місцях будівництво призупинять і там працюватимуть науковці.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!