Підстанцію у Львівському аеропорту досі не ввели в експлуатацію

2763 0
Нині новий термінал Львівського аеропорту забезпечений електроживленням лише на 30%. Підстанцію, яку будували для нього, досі не ввели в експлуатацію.
Фото:google.com/maps

Фото:google.com/maps

Електропідстанція, від якої мав би живитись новий термінал львівського аеропорту, не працює. Підрядник не завершив роботи та не здав її в експлуатацію через те, що держава боргує виплати за виконані роботи. Підстанцію будували разом із новим терміналом до Євро-2012. Про це Тvoemisto.tv повідомила директорка львівського аеропорту Тетяна Романовська.

Читайте також: Львівський аеропорт ремонтує старий термінал. Що там буде

«Держава не розрахувалась не тільки за підстанцію, а за багато інших робіт підрядникам. Є борг за роботи по злітній смузі, а також по інженерних мережах. Це борги держави, сума – приблизно 300 мільйонів. Ці десять років просимо керівництво держави вирішити цю ситуацію», – каже Тетяна Романовська.

Вона додає, що електропідстанція завершена на 90%. Окрім неї незавершеними були ще декілька об’єктів.

«Підстанцію не здали, навіть для тестувань. У нас є декілька об’єктів, які не здані, але вони працюють у тестовому режимі. Ми самі завершуємо те, що тоді не завершили. Йдеться про такі нюанси, які на операційну готовність не впливають», – каже Тетяна Романовська.

Від підстанції залежить електроживлення всього терміналу. Нині він забезпечений електроенергією лише на 30%.

«Нині термінал живиться з різних кабелів – один старий і два резервні. Для цього терміналу й будували підстанцію, щоби на повну потужність працювало опалення, кондиціонування і всі телетрапи. Зараз ми працюємо хіба на 30%. З попереднім міністром Купрієм ми опрацювали шлях, як можна запустити підстанцію. Зараз я познайомилась з новим міністром, і він також обіцяє запустити підстанцію у роботу. Певна, що ми це зробимо», – додає Тетяна Романовська.

Читайте також: У Львівському аеропорту не працюють кондиціонери на повну потужність

Нагадаємо, що у Львівському аеропорту немає можливості вмикати систему кондиціонування на повну потужність. Усе через те, що під час будівництва нового терміналу не ввели в експлуатацію нову електропідстанцію. Також останній буревій вивів з ладу одну із систем охолодження. Новий термінал збудували за понад 3 мільярди гривень та відкрили у 2012 році. Тоді ж йому присвоїли ім’я Данила Галицького. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!