Після відпочинку на самоізоляцію. МОЗ оновило список країн «червоної» зони

1569 0
До «зеленої» зони віднесли Угорщину та Ізраїль. У «червоної» зоні є Польща, Чехія.
ілюстративне фото: digileaders.com

ілюстративне фото: digileaders.com

Міністерство охорони здоров’я України оновило список країн із значним поширенням Covid-19. Список країн «червоної» зони, скородивши з 80 до 74 країн.

Зокрема, до «зеленої» зони віднесли Угорщину, Ізраїль, Канаду й Австрію, які раніше були в «червоній» зоні. Крім того, в «зеленій» зоні такі країни: Туреччина, Білорусь, Франція, Єгипет, Норвегія, Грузія, Кіпр, Індія, Непал, Данія, Болгарія, Фінляндія.

Читайте також: Єгипет і Мальдіви. Куди їдуть львів`яни взимку і що вигідніше в час пандемії

До «червоної» зони входять Португалія, Італія, Чорногорія, Монако, Іспанія, Словенія, Словаччина, Греція, ОАЕ, США, Велика Британія, Швеція, Сербія, Нідерланди, Китай, Швейцарія, Бельгія, Молдова, Чехія, Польща, Німеччина, Румунія, Російська Федерація.

Прибуття з країни «зеленої» зони: самоізоляція чи обсервація не вимагається.

Після повернення з країн «червоної» зони українці мають піти на самоізоляцію із застосуванням додатку «Дій вдома». Достроково припинити самоізоляцію можливо після отримання негативного ПЛР-тесту, нагадують у ЛОДА.

На обсервації можуть не йти ті, хто отримав негативний результат ПЛР-тестування, який проведений не більш як за 48 годин до перетину кордону України.

Для в’їзду в Україну всім іноземцям потрібний страховий поліс, що покриває лікування Covid-19.

З повним переліком «червоних» та «зелених» країн можна ознайомитися за посиланням. 

Читайте також: Літо 2021. Куди львів'яни зможуть полетіти на відпочинок

Для того, аби дізнатися про правила в'їзду в ту чи іншу країну, для україців Міністерство закордонних справ розробило онлайн-мапу. Вона доступна за посиланням і постійно оновлюється.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!