Почесною гостею 28 BookForum у Львові буде Нобелівська лауреатка Ольга Токарчук

1338 0
Вона отримала Нобелівську премію з літератури за 2018 рік «за уяву оповідачки, яка з енциклопедичною пристрастю представляє перетин кордонів як форму життя».
фото: GETTY IMAGES

фото: GETTY IMAGES

Уперше в історії незалежної України Нобелівська лауреатка братиме участь в українському літературному фестивалі. Так, на Форум видавців до Львова приїде польська письменниця українського походження, есеїстка, сценаристка та поетеса Ольга Токарчук. Про це повідомили організатори події.

Вона отримала Нобелівську премію з літератури за 2018 рік «за уяву оповідачки, яка з енциклопедичною пристрастю представляє перетин кордонів як форму життя». Токарчук народилася у 1962 році в Польщі та вивчала психологію у Варшавському університеті. Вона є авторкою восьми романів та трьох збірок оповідань, а також одна з найбільш перекладених польських авторів, двічі отримувала одну з найпрестижніших польських літературних нагород – премію «Ніке».

Читайте також: У Львові стартує Форум видавців. Топ-7 найпопулярніших запитань та відповіді на них

Поетеса живе у Вроцлаві, де після Нобелівської премії заснувала фонд, що пропонуватиме письменницькі та перекладацькі резиденції, реалізовуватиме освітні програми з літератури тощо.  Українською мовою книги Ольги Токарчук виходять у видавництві «Темпора» та «Урбіно»: «Бігуни» та «Книги Якова» в перекладі Остапа Сливинського, збірка «Химерні оповідання» у перекладі Віктора Дмитрука, а «Веди свій плуг понад кістками мертвих» у перекладі Божени Антоняк.

Нагадаємо, що 28 Львівський міжнародний BookForum відбудеться 15-19 вересня. Цього року він вперше відбудеться у гібридному форматі: онлайн та офлайн. Заплановано понад 100 подій, панельних дискусій і традиційна Ніч Поезії та музики non-stop, запрошені гості з усієї України, а також ЄС, США, Південної Америки та Африки.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!