Пологи в Україні коштуватимуть 8-9 тисяч гривень

6459 0
Оплачуватиме їх Національна служба здоров’я.
ілюстративне фото: ВВС

ілюстративне фото: ВВС

Із 2020 року НСЗУ оплачуватиме пологи для українських медзакладів. Про це в інтерв’ю виданню Сьогодні розповів керівник НСЗУ Олег Петренко.

Читайте також: На Львівщині планують запровадити платні пологи. Деталі

«Минулого року в Україні було 374 тисячі пологів. Якщо додати до розрахунку видатків медикаменти, то отримаємо тариф на пологи. Це буде в межах 8-9 тис. грн, але точно наразі сказати не можу. Цифру мають затвердити в держбюджеті в додатку Програми медичних гарантій», – каже Олег Петренко.

Він зазначає, що пологові відділення мають укласти договір з НСЗУ. Якщо такий пологовий будинок захоче взяти доплату, то це буде порушенням договору.

«У тариф входить все, з вас не можуть брати жодних доплат. Якщо ж братимуть, то скарги прийматиме з 2020 року Гаряча лінія НСЗУ за номером 1677. Такі задокументовані випадки будуть підставою для перевірки, а її результати – підставою для призупинення або навіть розірвання договору», – говорить Олег Петренко.

Він додає, що за таких умов лікарі навряд чи ризикуватимуть втратою фінансування.

Читайте також: Платні пологи. Як зробити цю послугу якісною і справедливою

​Нагадаємо, раніше на Львівщині планували запровадити платні пологи, коли породіллі мали приходити народжувати не до чергового лікаря, а до того, з яким домовився. 60% оплати пропонували передавати лікарю, а 40% – лікарні. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!