Польща може вимагати на кордоні в українців негативний тест на Covid-19

1526 0
Польща перебуває на порозі третьої хвилі епідемії коронавірусу, яка, ймовірно, досягне піку в кінці березня або на початку квітня.
Фото: Kanapka.pl.ua

Фото: Kanapka.pl.ua

Польща розглядає можливість запровадження вимоги негативного тесту на коронавірус для в’їзду в країну. Нові правила можуть оголосити вже цього тижня. Про це пише Європейська правда з посиланням на видання Niezalezna.

Читайте також: Чорногорія знову змінила правила в'їзду для українців

«Ми розглядаємо можливість впровадження системи, згідно з якою перетин нашого кордону, особливо південного, був би можливим у випадку надання негативного результату тесту на коронавірус», – сказав заступник міністра охорони здоров'я Вальдемар Краска. 

Інформацію TVN24 підтвердив міністр охорони здоров’я Адам Недзельський. Міністра запитали про плани, пов'язані із зобов'язанням мати негативний результат тесту в разі приїзду до Польщі з-за кордону. 

За словами Недзельського, людині з негативним результатом тесту на коронавірус не доведеться відбувати карантин після в’їзду в країну. Він зазначив, що негативний тест буде не пропуском для в'їзду в країну, а пропуском для виходу з карантину. 

«Прикордонники заявляють, що для досягнення цієї оперативної спроможності на окремих прикордонних пунктах потрібно приблизно 48 годин. Так що я думаю, що до кінця тижня це стане фактом», – сказав Недзельський. 

Це означає, що для того, аби в’їхати в країну і не потрапити на карантин, доведеться показати негативний результат тесту на кордоні.

«Ймовірно, це буде мати місце на південному і західному кордоні», – додав міністр. 

Читайте також: Йорданія скасувала карантин для туристів. Оновлені правила в'їзду

На питання про те, що буде з тими, хто працює за кордоном і кожен день їздить на роботу, міністр відповів, що це рішення має бути дуже добре опрацьовано. 

«Але в цілому це тестування буде нормою. Подивимося, чи допустимо ми будь-які винятки щодо цього», – додав він. 

За його словами, Польща перебуває на порозі третьої хвилі епідемії коронавірусу, яка, ймовірно, досягне піку в кінці березня або на початку квітня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!