Польща спростила умови працевлаштування для українських медиків

3061 0
Приводом для нововведення стала пандемія Covid-19 та нестача лікарів.
Photo by Bermix Studio on Unsplash

Photo by Bermix Studio on Unsplash

У Польщі почали діяти нові додаткові правила для медиків, зокрема стоматологів, медсестер, акушерок, працівників швидкої допомоги, які здобули кваліфікацію у своїй професійній діяльності в країнах, що не входять до ЄС. Для них спростили умови згоди на роботу і процедуру працевлаштування. Про це йдеться на сайті Республіки Польща в Україні.

Читайте також: На кордоні з Польщею черги з десятків автівок

Від іноземних медиків не вимагатимуть нострифікації диплому (згоду органів державної влади на наявність законної сили цього документу) і здачі додаткових екзаменів. 

Приводом для нововведення стала нестача медиків та пандемія Covid-19. Так влада Польщі хоче збільшити персонал лікарень.

За оцінкою Вищої лікарської палати Польщі, – пише DW, – нині у країні не вистачає 68 тисяч лікарів та 40 тисяч медсестер.

Нагадаємо, що після перетину кордону із Польщею іноземцям більше не потрібно проходити обов'язковий карантин, але потрібно мати негативний тест на коронавірусну інфекцію.

Детальніше про нові правила поляків для працевлаштування українських медиків читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!