Помер актор львівського театру Борис Мірус

2751 0
Він зіграв понад 200 ролей в театрі та низку ролей у кіно.
фото: укрінформ

фото: укрінформ

У Львові сьогодні, 13 квітня, у віці 92 роки помер актор Національного театру імені Марії Заньковецької, народний артист України Борис Мірус. Про це повідомили у пресслужбі театру.

«Наша гордість, натхненник, учитель та корифей. Завжди у гарному настрої та з чудовим почуттям гумору. Людина з невичерпною енергією та любов`ю до життя. Ми вчилися у Вас акторської та життєвої мудрості, просили поради та дослухалися до критики. Дякуємо Вам за науку, теплі слова, велич та майстерність акторського таланту і за те, що Ви у нас були...», – йдеться в повідомленні.

Для довідки

Борис Мірус народився 19 серпня 1928 у передмісті Чорткова в селянській родині. Закінчив театральну студію при Львівському драматичному театрі імені Марії Заньковецької (1948, нині національний театр). Він відіграв понад 200 ролей в театрі та низку в кіно.

У червні 1949 був заарештований, звинувачений у націоналізмі та підготовці замаху на Микиту Хрущова; засуджений на 10 років виправно-трудових таборів. Ув'язнення відбував у м. Воркута.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!