Посадовців «Львівгазу» викрили на масштабному вимаганні хабарів за нібито використаний газ

8587 0
Затримали одного з фігурантів схеми на хабарі у 130 тисяч гривень. Тривають слідчі дії.
Фото: Банкрутство & Ліквідація

Фото: Банкрутство & Ліквідація

Посадовців АТ «Львівгаз» викрили на масштабному механізмі зловживання. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Зокрема, за його словами, співробітники обласних управлінь СБУ та прокуратури з’ясували, що посадовці «Львівгазу» умисно звинувачували абонентів у нелегальному використанні газу, навіть якщо такого факту не було. Вимагали за це хабарі.

Читайте такожКолишнього головного тюремника Львівщини судитимуть за хабар

Також за даними слідства, працівники відділу економічної безпеки «Львівгазу» вимагали хабарі з тих абонетів, які несанкціоновано відбирали газ з розподільчої мережі. В обмін на це вони обіцяли не вживати жодних заходів. Теж за гроші. Максим Козицький зазначив, що зараз затримали одного з фігурантів схеми на хабарі у 130 тисяч гривень. Тривають слідчі дії.

«Встановлено, що отримані кошти від хабарів частково спрямовувались на фінансування політичної діяльності на Львівщині однієї «суперпатріотичної» партії та «ОПЗЖ», – написав він.

Зараз перевіряють та встановлюють причетність інших керівників та посадовців АТ «Львівгаз» до корупційних дій.

Нагадаємо, учора СБУ викрила посадовців органів місцевого самоврядування на привласненні бюджетних коштів на понад 1,3 млн грн. Посадовці організували схему під час реалізації міжнародного проекту з благоустрою і будівництва об’єктів туристичної інфраструктури. 

Читайте також: Чиновника з Львівської ОДА, якого впіймали на хабарі, відпустили під заставу

Слідчі встановили, що до схеми причетні учасники однієї з асоціацій органів місцевого самоврядування. Вона об’єднує районні ради Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. За даними Tvoemisto.tv, йдеться про Асоціацію Єврорегіон «Карпати – Україна», що розташована у Львові, на вулиці Винниченка, 14. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!