Православна церква України отримала томос

2192 1
Процедура отримання Україною церковної незалежності офіційно завершена.
Фото: Петро Порошенко / Twitter

Фото: Петро Порошенко / Twitter

Вселенський патріарх Варфоломій передав предстоятелю новоствореної Православної церкви України Епіфанію посох і томос про автокефалію. Про це повідомляє Hromadske.ua.

Читайте також: День Об’єднавчого Собору православних церков пропонують зробити вихідним

Томос передали під час богослужіння у церкві Святого Георгія в резиденції Константинопольського патріархату в Стамбулі.

«Щойно завершилася велика історична справа, в якій Господь Бог був з нами, з українцями, а ми, українці, були з Господом Богом. Автокефальна православна церква України нарешті отримала томос від Вселенського патріарха, від матері-церкви. Сьогоднішня подія в історії нашої країни збережеться в одному ряду з Володимировим хрещенням і з проголошенням незалежності України. Православний світ запам'ятає цей день коли до родини церков сестер увійшла Православна церква України», — сказав президент України Петро Порошенко, який також був присутній на церемонії.

У документі проголошено, що уся православна церква в межах України відтепер є канонічно автокефальною, незалежною та самоврядною на чолі з предстоятелем Митрополитом Київським і всієї України. Вчора, 5 січня, Вселенський патріарх Варфоломій у своїй резиденції у Стамбулі підписав томос, а завтра його мають виставити у Софіївському соборі.

Читайте також: Верховна Рада зобов'язала УПЦ МП змінити назву

Нагадаємо, 15 грудня в Києві відбувся Об'єднавчий Собор, на якому обрали предстоятеля майбутньої Української помісної автокефальної православної церкви. Ним став 39-літній митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. 


Читайте також:
6 Січня, 2019 12:21
666 ... сюжет наданого фото -- один в один відповідає фото , на якому Брежнєв ( взасос , по самі ясна) "вітає" Хонеккера ( чи навпаки) ... але те вітання було від щирого серця ... а потім Хонеккер отримав від мерзоти міченої ( Президента СРСР) "привітання" конкретним поцілуєм (Іуди) ... щось мені здається в даному випадку присутній другий варіант (допрацьований) ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!