Прем’єр-міністр Володимир Гройсман подав у відставку

3885 0
Під час інавгурації із закликом розпустити Камбін звернувся новообраний президент Володимир Зеленський.
Фото: Цензор.нет

Фото: Цензор.нет

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман подав у відставку. Про це він повідомив під час брифінгу сьогодні, 20 травня.

Читайте також: У своїй інавгураційній промові Зеленський згадав Львів. Повний текст

«Я думаю, що ви всі розумієте, що уряд складає повноваження перед Верховною Радою України, а не перед новообраним президентом. Але разом із тим я прийняв для себе рішення подати у відставку одразу після проведення чергового засідання уряду в середу», – сказав Володимир Гройсман.

Він додав, що йому не соромно за три роки роботи уряду та за реакцію на виклики і кризи. За його словами, нині країна є в доброму стані з валютними резервами понад 20 млрд доларів, а на єдиному казначейському рахунку – 57 млрд грн. 

«Я запропонував президенту і парламенту, щоб ми сформували новий порядок денний і швидко почали приймати рішення, які зроблять Україні сильнішою. Президент обрав інший шлях. І я вважаю, що він сьогодні своєю заявою взяв на себе всю відповідальність перед тими загрозами в майбутньому, які є на порядку денному», – додав Гройсман і сказав, що у новому парламенті працюватиме зі своєю командою.

Читайте також: Чи може Володимир Зеленський розпустити Верховну Раду достроково і до чого тут Конституційний Суд

Додамо, що, згідно з Конституцією, Кабінет міністрів України та прем’єр складають повноваження перед новообраною Верховною Радою України. Втім Кабмін продовжує виконувати свої повноваження до початку роботи новосформованого Кабміну. Володимир Гройсман очолював Кабмін із квітня 2016 року.

Нагадаємо, сьогодні відбулась інавгурація Володимира Зеленського, під час якої він заявив, що розпускає чинний парламент та закликав Кабмін подати у відставку, а головам СБУ, Міноборони та прокуратури – звільнитися. Керівник СБУ Василь Грицак та міністр оборони Степан Полторак уже також подали у відставку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!