Прокуратура хоче повернути Львову привласнені донькою Козловського два ринки

5500 0
За оцінками експертів, вартість нерухомості становить понад 21 млн грн, а загальна площа – більше 2 тис кв. м.
Фото: real-estate.lviv.ua

Фото: real-estate.lviv.ua

Прокуратура Львівської області судиться за повернення у власність міста двох ринків, які привласнила донька львівського бізнесмена та депутата Григорія Козловського Софія Максимець.

Читайте також: «Втоплений» фасад та пальма. Що кажуть архітектори та проєктанти про новий готель на Дорошенка

У прокуратурі кажуть, що ТзОВ «Дари Львівщини» без будь-яких правових підстав отримали у власність ринки «Винниківський» (14 об’єктів) та «Підзамче» (15 об’єктів). Ідеться про нежитлові приміщення та будівлі, розташовані на вул. Личаківська, 51, Солодова, 1, 3, 4, вул. Хмельницького, 120 та 163. Ці будівлі підприємство згодом передало в іпотеку іншим юридичним особам.

За оцінками експертів, вартість нерухомості становить понад 21 млн грн, а загальна площа – більше 2 тис кв. м.

«З’ясували, що реєстрація на ці майнові комплекси була здійснена на підставі документів, які не є підставою для набуття права власності. Із власності Львівської міської ради вони вибули поза її волею, тобто у незаконний спосіб. Більше того, нерухомість ще з липня 2018 року є об’єктом оренди, а підприємство, яке нею користувалось, щомісячно сплачувало оренду плату», – каже головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

Тож обласна прокуратура пред’явила до Господарського суду Львівської області два позови, аби витребувати це майно, скасувати незаконну реєстрацію права приватної власності та визнати недійсними договори іпотеки. Управління комунальної власності ЛМР теж звернулося зі скаргою до Мін’юсту.

Читайте також: Прокуратура перевірить законність набуття права власності на теритрію біля озера у Винниках

Нагадаємо, що ринки «Винниківський» та «Підзамче» є комунальною власністю відповідно до ухвали Львівської міської ради від 1996 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!