Простими словами про складне. Компанія EPAM запустила подкаст про ІТ-індустрію України

2710 0
Послухати перший сезон можна на Anchor.fm. Найближчим часом подкаст з’явиться на усіх популярних платформах.
Фото: Emily Finch for unsplash

Фото: Emily Finch for unsplash

Компанія EPAM запустила подкаст про ІТ-індустрію України «Hello Ukraine». У ній простими словами розповідають про ІТ-галузь та дотичні до неї теми. Його запуск приурочили до 15-річчя компанії EPAM Ukraine.

Гостями першого сезону стали:

  • Керівник львівського офісу EPAM Ukraine Андрій Трофімов;
  • Експертка з управління та розвитку талантів EPAM Ukraine Наталія Колядко;
  • Керівник освітніх програм EPAM у східній та центральній Європі Максим Почебут;
  • Керівник відділу електронної комерції та цифрового маркетингу EPAM Ukraine Степан Плотиця.

Зокрема, перший випуск був присвячений українському ІТ в умовах світової кризи та внесок галузі в економіку. Керівник львівського офісу EPAM Ukraine Андрій Трофімов розповів про перехід на віддалений режим і як це вплинуло на бізнес, перспективи ІТ-галузі в Україні і чи досі це настільки приваблива індустрія для побудови кар’єри.

 «Якщо у 2012 році внесок ІТ в економіку України був лише 0,8%, то нині це вже 4%. На сьогодні експорт ІТ послуг приносить країні 5 млрд доларів щороку. І ми бачимо досить великий потенціал росту», – зазначив він.

Гостею другого епізоду стала експертка з управління та розвитку талантів EPAM Ukraine Наталія Колядко. За її словами, світ трішки зійшов з розуму і під вмотивованістю розуміють шалену активність. Люди пишаються тим, що практично не сплять і наповнюють життя активністю.

Однак, експертка зазначає, що бути вмотивованим – це не означає хаотично робити багато речей. Навпаки – це бути сфокусованим і докладати зусиль в тому, що для тебе важливо. Тож у другому подкасті говорили, як організовувати й мотивувати людей, про цінність команди для бізнесу та роль лідера.

У третьому випуску – з керівником освітніх програм EPAM у східній та центральній Європі Максимом Почебутом аналізували перспективи кар’єри в ІТ. Зокрема, як потрапити в ІТ та чи обов’язково знати математику, куди віддати дитину навчатись програмуванню, курси, державні/недержавні університети та скільки часу триває навчання в EPAM University Programs.

Максим Почебут вважає, що ІТ-сектор ростиме за рахунок суміжних інженерних областей, адже там теж потрібні ІТ-рішення.

У наступному випуску з’ясовували, як побудовати кар’єру в ІТ. «Ми рухаємось в діджитал світ і цей рік показав, наскільки ми не готові до нього. Ринок праці буде змінюватись й ІТ проникатиме в інші галузі. Тож будь-яка людина може знайти свою роль в ІТ», – сказав гість подкасту керівник відділу електронної комерції та цифрового маркетингу EPAM Ukraine Степан Плотиця.

Серед тем, які обговорювали: як стати керівниками, правильно обрати свій напрямок в ІТ-галузі, ефективно будувати кар’єру та чи відрізняється senior в ЕРАМ та senior в інших компаніях.

Наразі послухати перший сезон можна на Anchor.fm. А також на більшості популярних платформах.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!