Як змінять адаптативний карантин в Україні та протести в Білорусі. Головне за ніч і минулу добу

2936 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Львівська Національна Опера

Фото: Львівська Національна Опера

Адаптативний карантин. МОЗ хоче змінити підходи до прогнозування кількості хворих, а також змінити критерії для послаблення карантину в регіонах.

За словами очільника відомства Степанова, йдеться про те, щоб зробити більш прогнозованим перехід в різні зони. Щоб було чітко видно, при досягненні яких критеріїв відбуватиметься цей перехід.

Читайте також: Як обрати безпечний приватний дитсадок. поради МОН

«Наприклад, у жовту, червону або зелену. Щоб це було прогнозовано для українців, щоб ми розуміли заздалегідь, де ми перебуваємо, куди ми рухаємося в залежності від регіону», – каже він.

Також, за словами Степанова, у регіонах спостерігається ситуація, коли у певних містах фіксують більше хворих, на відміну від інших районів області.

«Наприклад, у Львівській області, де у нас фіксується зростання кількості хворих протягом двох тижнів. З одного боку – йде зростання показників Львівській області в цілому. З іншого – це, здебільшого, йде завдяки міста Львів. Є райони, де кількість хворих менше. Я думаю, що все це потрібно передбачати», – додав міністр.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 246 хворого (109 за попередню). Разом 8 000. Вилікувалося – 1 424 особи (плюс 119 за дві доби), померло – 208 (плюс 5 за дві доби).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 1 568 осіб (731 за попередню добу). Загальна кількість 58 842 пацієнтів. Одужало – 30 879 (1 110 за дві доби), померло – 1 485 особи (плюс 29 за дві доби).

Перелік антилідерів не змінний: Львівська область – 8 000 (детальніші показники вище), Київ – 6 884 осіб (плюс 195 за дві доби), далі йдуть Чернівецька – 5 311 (плюс 49 за дві доби) та Рівненська – 5 082 (плюс 142) області.

Читайте також: Зі Львова відкриють прямий рейс до Варни

Covid-19 – Регіони. На Рівненщині 19 липня різко зросло число одужань від коронавірусу – 115 пацієнтів.

Від коронавірусу вилікувались майже 70% хворих буковинців: 19 липня – 81 мешканець області, всього одужали – 3 505 хворих.

Спалах коронавірусу зафіксували в одному з кафе села Рибаківка, що на Миколаївщині. В обласній інфекційній лікарні перебуває чотири пацієнти з коронавірусом. Одного з них перевели до реанімації.

На Бердянській підстанції «швидкої» коронавірус виявили у 10 працівників.

«Слуги народу» – Зарплата. Нардепка від «Слуги народу», голова комітету соцполітики Третьякова вважає заробітну плату  35 000 нардепів замалою, щоб якісно забезпечувати їхню роботу.

У «Слузі народу» розкрили деталі збору голосів за важливі законопроєкти – є чати у соцмережах, де відбувається так зване «сигнальне голосування». Якщо за його результатами не набирається достатня кількість голосів, тоді фракція розраховує на підтримку опозиції.

Читайте також: МОЗ оновило список країн «зеленої» зони, після повернення з яких не потрібна самоізоляція

ДТП на вихідні. Внаслідок ДТП поблизу села Саф’яни на Одещині загинуло 6 осіб, 3 госпіталізовано. ДТП сталася через те, що авто «ВАЗ» виїхав на зустрічну смугу й зіткнувся з «Mitsubishi Outlander».

У «ВАЗ» їхали четверо 23-річних чоловіків. Вони – колишні однокласники, жителі Ренійського району. Хлопці поверталися з відпочинку та загинули на місці пригоди.

У зустрічному напрямку, на авто «Mitsubishi Outlander» – п’ятеро членів родини з Ізмаїла. 63-річний водій та його 60-річна дружина, яка сиділа на передньому сидінні, загинули на місці, ще троє – у лікарні.

Внаслідок ДТП на трасі Київ-Чоп біля села Іванівці на Закарпатті загинув головний тренер ФК «Мункач» Віктор Ряшко та двоє людей, включаючи 10-річну дівчинку.

У місті Буча (Київська область) на варшавській трасі сталася ДТП за участі «швидкої». Трьох осіб госпіталізували до лікарні.

Читайте також: Рукотворний Covid-19 та плівки суддів, які захоплювали Україну. Висновки тижня, що минув

Франція – США – Британія – Польща – Білорусь. Франція підтвердила отримання від Ірану «чорних скриньок» літака МАУ.

За колишнього віцепрезидента США, кандидата в президенти Джо Байдена готові проголосувати 55% зареєстрованих виборців, тоді як за чинного президента Дональда Трампа – 40%, опитування, проведене в липні на замовлення ABC News та Washington Post.

Чотири землі Німеччини попросили США не виводити американських військових.

Прем’єр Британії Джонсон заявив, що не хотів би вводити ще один всенаціональний карантин у разі нової хвилі Covid-19.

Прем’єр-міністр Польщі Моравецкий заявив, що не погодиться з новим механізмом заморожування грошей ЄС для країн, що порушують верховенство права.

У Чехії кількість активних випадків коронавірусу встановила новий антирекорд – зросла до 4 764, що на 27 перевищує попередній максимум, зафіксований у квітні.

В агітаційному мітингу на підтримку кандидата у президенти Білорусі, дружини політв’язня і блогера Сергія Тихановського Світлани Тихановської в Мінську взяли участь близько 7,5 тисяч осіб.

У Білорусі знайшли одного з найбільш розшукуваних злочинців світу – австрійця Яна Марсалека – колишнього топ-менеджера Wirecard, якого звинувачують в афері на 2 млрд євро.

Читайте також: Як заповнені львівські лікарні, де лікують хворих на коронавірус

У Ленінградській області РФ проти учасника акції на підтримку кримських татар Шипіцина порушили кримінальну справу, оскільки той упав під час затримання, і древко прапора України збило з поліцейського кепку.
 

На вихідні в Україні бгаато ДТП. На жаль, гинуть люди. Будьте обережні. Гарного Вам дня! 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!