Що ви та ваші діти знаєте про гроші: інтерактивний тест

22801 0
Дайте правильну відповідь на всі питання та отримайте в подарунок книгу «Світ грошей».
ілюстративне фото: uk.etcetera.media

ілюстративне фото: uk.etcetera.media

Фінансова грамотність — це ті знання, які необхідні людям у будь-якому віці чи статусі. Із книги «Світ грошей» від KredoBank діти отримають елементарні поради щодо фінансової дисципліни, а також дізнаються цікаві факти про гроші. Tvoemisto.tv пропонує познайомитися з кількома такими фактами, а також пройти тест разом із дитиною і отримати в подарунок примірник книги. Тест скерований на батьків, які навчаються самі та допомагають зрозуміти світ фінансів своїм дітям.

Чому щось коштує дорого, а щось — дешево?

Ціна залежить від того, наскільки великим є попит на те, що продається, та чи багато цього товару, чи мало. У деяких країнах ціна не підлягає обговоренню, у інших згода на запропоновану ціну сприймається як брак поваги до продавця та шанується торг.

Чому не можна надрукувати багато-багато грошей, щоб їх вистачило всім?

Навіть якщо б центральний банк подвоїв кожному з нас кількість грошей, які ми тримаємо в гаманці і банку, то ми б не стали багатшими, а просто подвоїлася б ціна на товари та послуги. Коли грошей друкують забагато, то вони знецінюються і їх починають частіше фальшувати.

Від чого залежить курс валют?

Курс валют кожної країни залежить від сили і стабільності її економіки. Якщо якась країна виробляє чимало добрих продуктів, а люди не витрачають більше, ніж заробляють, то її валюта, як правило, зміцнюється — тобто за неї можна купити дедалі більше грошей інших країн.

Чому роботодавці платять працівникам зарплату?

Усі фірми платять працівникам, бо вірять, що користь з їхнього працевлаштування буде більшою, ніж їхня зарплата.

Скільки варто позичати, щоб не мати клопотів?

Якщо доводиться брати позику, то треба це робити в міру. Бажано, щоб це був один кредит, а не десяток. Позичати потрібно стільки, скільки можете виплачувати. Важливо пам’ятати, що заробітки можуть не тільки зростати, але також і падати.

Щоб отримати книгу «Світ грошей», варто відповісти правильно на всі запитання, зробити скриншот результату тесту та надіслати його разом зі своїми контактами (номер мобільного та електронна адреса) у редакцію «Твоє місто» на електронну пошту: >;tvoemisto.tv@gmail.com. Подарунки отримають 10 переможців, яких оберуть 2 травня через ресурс random.org. 

 

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!