Приміщення «Клубу Пікассо», за яке судиться соратник Козловського, можуть здати в оренду без аукціону

2618 0
На сайті депутатів Львівської міської ради з’явився проєкт ухвали, у якому пропонується продовжити ПП «Клуб Пікассо» договір оренди приміщення на вулиці Зеленій на 10 років.
Фото: офіційна сторінка«Picasso» у Фейсбук

Фото: офіційна сторінка«Picasso» у Фейсбук

ПП «Клуб Пікассо» звернувся до Львівської міської ради за продовженням оренди без аукціону – на старих умовах та за попередньою вартістю. Таку можливість мають підприємства, які надають соціально важливі послуги.

Читайте також: Куди зникає дух Львова. Справа магазину на Краківській

На сайті депутатів Львівської міської ради з’явився проєкт ухвали, у якому пропонується продовжити ПП «Клуб Пікассо» договір оренди приміщення 560,9 кв. м на вул. Зеленій, 88 для організації концертно-видовищної діяльності терміном на 10 років. Як повідомили «Наші гроші. Львів», проєкт ухвали подав депутат Львівської міськради від «Європейської солідарності» Олексій Різник. 

Тим часом є декілька судових справ за це приміщення. Зокрема ПП «Клуб Пікассо» намагається оскаржити рішення, яким Львівська міська рада передала це приміщення «Львівському міському молодіжному центру».

Через зміни у законодавстві Львівська міськрада продовження договору оренди приміщень, які орендують понад 5 років, проводить через систему Прозоро. На аукціон приміщення виставляють за ринковою ціною, вартість оренди зростає у рази. Місячна вартість, за якою виставляють приміщення на аукціон, – це 1% від його ринкової вартості. Оцінку проводить балансоутримувач приміщення.

Читайте також: Куди зникає дух Львова. Історії сторічних аптек, які на межі закриття

Втім у квітні депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу, якою дозволили підприємствам, які надають соціально важливі послуги, продовжувати оренду приміщень на попередніх умовах. 

Виключення можуть стосуватися лише перелічених в ухвалі підприємств – це аптеки, приміщення благодійних фондів, мистецьких, ветеранських організацій тощо, однак ПП «Клуб Пікассо» серед них немає.

Начальниця управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун у коментарі Тvoemisto.tv пояснила, що чіткого визначення, що таке соціально важливі послуги, немає.

«Чи підпадає під цю категорію «Клуб Пікассо» – важко дискутувати. Соціально важливі послуги – це ті, які допомагають забезпечити життєдіяльність міста. Доволі широке визначення», – пояснює вона.

Вона також додає, що якщо депутати підтримають цю ухвалу, то втілити її, не порушивши закон, буде складно.

«Стосовно даної ухвали я не бачу можливостей її реалізації з правової точки зору», – додає вона.

Додамо, що через зміни у законодавстві, які зобов’язують місто продовжувати договір оренди через аукціон, деякі підприємці вимушені згорнути свій бізнес, зокрема на межі закриття столітня аптека на вулиці Личаківській,57. На вулиці Краківській,5 зачинився один із давніх магазинів із посудом, а на вулиці Шевченка – давня книгарня.

Читайте також: Як жив клуб Picasso. Архівні фото

Згідно з даними системи Youcontrol, власниками ПП «Клуб Пікассо» є креативний продюсер НТА Віталій Крутяков і генпродюсерка каналу Наталія Струк. Хоча ще до листопада 2019 року його власником зазначався Роман Кравчишин. У судах юридичну підтримку надає депутат від "ЄС" Олексій Різник, який є соратником бізнесмена і депутата обласної ради Григорія Козловського. 

Додамо, що про закриття культового для Львова клубу Picasso оголосили у лютому 2020. Договір оренди в «Клубу Пікассо» закінчується 1 липня цього року.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!