Приватні клініки і ФОПи можуть створювати бригади вакцинації та пункти щеплення від Covid-19

1568 0
Заклади охорони здоров’я всіх форм власності та фізичні особи – підприємці, які мають ліцензію на медпрактику, можуть утворити бригаду чи пункт щеплення.

Заклади охорони здоров’я всіх форм власності та фізичні особи – підприємці, які мають ліцензію на медичну практику, можуть утворити мобільну бригаду чи пункт щеплення від Covid-19. Як пояснюють у пресслужбі МОЗ, для цього слід звернутись до підрозділу з охорони здоров’я обласних державних адміністрацій з проханням внести вас до переліку надавачів медпослуг, залучених до вакцинації від Covid-19.

У запиті треба обов’язково треба вказати особу, яка відповідатиме за запис на щеплення та облік залишків вакцин, та актуальні телефони реєстратур.

Читайте також: На базі виставкового центру чи стадіону. У Львові можуть відкрити центр для масової вакцинації

Детальний алгоритм, як це зробити:

  • Надавачі медпослуг звертаються з офіційним запитом у довільній формі до підрозділу з охорони здоров’я обласної (ОДА).
  • Необхідно вказати: осіб, відповідальних за запис, облік залишків вакцин, актуальні телефони реєстратур.
  • Підрозділи розглядають заявку. Якщо рішення позитивне, ОДА чи КМДА просить МОЗ включити цього надавача до переліку надавачів медпослуг, залучених до вакцинації від Covid-19. Якщо негативне,  надавач може напряму звернутись до МОЗ, яке проведе додаткові консультації за участі надавача медпослуги та відповідного підрозділу
  • Підрозділи подають списки надавачів послуг до МОЗ щомісячно у період від 25-го до 30-го числа.
  • МОЗ верифікує дані та затверджує оновлений перелік надавачів медпослуг, залучених до вакцинації від Covid-19.

 

Нагадаємо, що на Арені Львів на вихідних працює Центр вакцинації від коронавірусу. Раніше Міністерство охорони здоров’я уже заявляло, що планує відкрити у Львові та ще в п'яти великих містах України центри для масової вакцинації населення. В одному такому центрі, за словами Віктора Ляшка, можна щепити 10 тисяч людей на добу. 

Записатися на вакцинацію через портал «Дія» може кожна людина, старша 18 років.

Для довідки

Надавачі медичних послуг – це заклади охорони здоров’я усіх форм власності та фізичні особи-підприємці, які мають ліцензію на медичну практику та підключені до електронної системи охорони здоров’я.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!