Привласнили понад 20 млн грн. Керівництво Львівської залізниці викрили на корупційній схемі

2769 0
Організували оборудку посадовці залізниці та одного із заводів на сході України.
фото: управління сбу у львівській області

фото: управління сбу у львівській області

Служба безпеки України викрила корупційний механізм. Йдеться про те, що керівництво регіональної філії «Львівської залізниці» розкрадало кошти. Спільно з підрядником вони привласнили понад 20 млн грн. Протиправну схему планували поширити на інші підрозділи Укрзалізниці.

Як додають у пресслужбі управління СБУ у Львівській області, організували оборудку посадовці залізниці та одного із заводів на сході України.

Читайте також: На корупції викрили посадовицю екоінспекції, яка змушувала Львівводоканал працювати в неї підсобниками

«Ділки замовляли на підприємстві продукцію за втричі завищеними цінами. Тільки на одній з угод зловмисники «заробили» понад 20 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби задокументували факт передачі через посередників посадовцям «Львівської залізниці» частини «відкату» загальною сумою понад 10,5 млн грн.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, у Львові, Києві та Краматорську відбулись слідчі дії у посадовців підприємства, а також в офісах комерційних партнерів. Під час обшуків оперативники виявили і вилучили бухгалтерію, яка підтверджує ведення протиправної діяльності, комп’ютерну техніку та велику суму готівки сумнівного походження.

Додамо, що у 2021 році таку схему зловмисники планували організувати і з іншими підрозділами Укрзалізниці. Наразі тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх епізодів злочинної діяльності та притягнення до відповідальності причетних до привласнення бюджетних коштів осіб.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!