Топ-5 рецептів прохолодних напоїв для спекотного літа

13136 0
Літня спека прийшла і до Львова та набирає обертів. Щоб охолодитися у розпеченому місті, пропонуємо кілька рецептів, які дозволять смачно позбутися спраги.
Фото: zliving.com

Фото: zliving.com

Вода Сассі

Зображення: juli.by

Інгредієнти:

1 огірок

0,5 лимона

8 листочків м'яти

1 ч. ложка імбиру

0,5 л мінеральної води без газу

кубики льоду

Приготування:

З лимона вичавити сік. Огірок очистити від шкірки і дрібно порізати. Збити блендером огірок і листя м'яти з невеликою кількістю води до однорідної маси. Залити отриману масу водою, додати лимонний сік, тертий імбир і поставити у холодильник на 1 годину. Налити коктейль у склянки, додати лід і прикрасити листочками м'яти.

Апельсиновий морс

Зображення: fogpotlas.hu

Інгредієнти:

0,5 води

100 г цукру

2 апельсини

Лимонна кислота

Кориця

Приготування:

Відділити цедру від апельсинів, після чого зняти білу м’якоть і витиснути сік з того, що залишилось. Тепер подрібнити вичавки, залити водою, додатие цедру, лимонну кислоту та корицю і проварити на слабому вогні 15 хвилин. Залишити отриману речовину на 40 хвилин після чого процідити та додати сік.

Фруктовий пунш

Зображення: naturallysassy.co.uk

Інгредієнти:

1 стакан апельсинового соку

1 стакан ананасового соку

1 стакан грейпфрутового соку

Апельсин або лайм (за бажання можна додати інші сезонні фрукти та ягоди), лимон, лід

10 вишень

3 столові ложки цукру

Приготування:

Змішати всі соки, додати цукор і розлити по склянках. Нарізати апельсин та лимон, видалити кістки з вишень та додати в склянки за смаком. Бажано подавати з льодом. Прикрашати гілочкою м’яти.

Лимонад

Зображення: hck2.com

Інгредієнти:

7 лимонів

150 г цукру

2 л води

Лід

Приготування:

Вичавити сік з лимонів та додати цукор і залити двома літрами окропу. Перемішати суміш, накрити і залишити на ніч у прохолодному місці. На наступний день знову перемішати і додати ще трохи цукру за смаком. Потім профільтрувати. Ретельно охолодити. Подавати лимонад в натуральному вигляді, або розбавивши газованою водою з льодом.

Безалкогольна Піна Колада

Зображення: bunadimineata.ro

Інгредієнти:

200 мл молока (або вершків),

300 мл ананасового соку,

шматочки ананаса для прикраси,

30 г збитих вершків,

2 ст. ложки цукру,

1 стакан льоду.

Приготування:

Всі інгредієнти охолодити, збити у блендері до однорідності. Налити коктейль у склянки, прикрасити збитими вершками і шматочками ананаса.

За інформацією inspired.com.ua, lady.tochka.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!