Рада звільнила виробників фільмів і відеоконтенту від ПДВ за експорт послуг

1808 0
Ініціатори переконують, що це має вдосконалити умови надання послуг із виробництва кіно- та відеоматеріалів і підвищити його конкурентоздатність в Україні.
Фото: postmania

Фото: postmania

Верховна Рада 21 липня остаточно погодила закон, який звільняє виробників кіно та відеоконтенту від сплати податку на додану вартість за надання ними послуг на експорт. Відповідне рішення підтримали 229 народних депутатів.

Закон звільняє від ПДВ в Україні експорт послуг з виробництва та компонування відеофільмів, кінофільмів, анімаційних (мультиплікаційних) фільмів, телевізійних програм, рекламних роликів, фоторекламних матеріалів, комп’ютерної графіки. Для цього парламентарі внесли зміни до Податкового кодексу.

Читайте також: У 2020 році у Львові акцентуватимуть на культурі

Ініціатори закону переконують, що він має вдосконалити умови надання послуг із виробництва кіно- та відеоматеріалів на замовлення нерезидентів, привести їх у відповідність з практикою європейських країн та тим самим підвищити конкурентоздатність виробництва таких послуг в Україні.

Також автори документу сподіваються, що його ухвалення сприятиме розвитку галузі кіно- та відеовиробництва; розвитку малого та середнього бізнесу, який працює в суміжній з цим галузі (готелі, ресторани, транспорт тощо); розвитку туризму в Україні та покращення її іміджу закордоном; посиленню експортного потенціалу та конкурентоспроможності сфери послуг із виробництва кіно- та відеоконтенту на замовлення нерезидентів.

Зазначимо, до 1 січня 2023 року в Україні діятиме закон, яким звільняється від податку на додану вартість (ПДВ) українське кіновиробництво, а також закон, яким скасовуються митні збори при ввезенні в Україну кінопродукції.

Нагадаємо, що в Міністерстві культури анонсували поновлення каналу іноземного мовлення.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!