Ресторанні прем’єри Львова: пиво на експорт та вулична їжа

9106 0
До кінця року у Львові відкриють два нові ресторани. «Холдинг емоцій «!Фест» обіцяє, що вони будуть незвичними: один буде відтворювати кращі світові традиції Street food, а інший – першим в Україні – продавати пиво власного виробництва навіть до закордонних ресторанів. Щодо інших новинок – також у Львові в жовтні вже почав роботу перший ресторан морепродуктів Bar Mushlya.
Фото: viralscape.com, blog.hostelbookers

Фото: viralscape.com, blog.hostelbookers

Перший заклад «Ринок зброї. Під Арсеналом» планують відкрити в середині листопада. Прес-секретар компанії Христина Тузяк розповіла Tvoemisto.tv: «Street food» ‒ це готові страви та напої, що продаються на спеціальних ринках у великих містах по всьому світу. Тут вулична їжа певною мірою відображає культуру кожної конкретної країни, її історію та кулінарні традиції. В Німеччині це може бути шніцель і баварські ковбаски, в Австрії – штрудель, у Нідерландах – солений оселедець. На Сході – це можуть бути різноманітні види локшини та морепродуктів, приправлені спеціями, у Британії ‒ м'ясні пироги тощо. В Європі та Азії така культура дуже розвинута. Крім того, там існують цілі закриті ярмарки, які функціонують цілий рік. Найвідоміший у світі фуд-маркет знаходиться у Лондоні і називається «Бороу». Власне, перший в Україні фестиваль вуличної їжі ми якраз і плануємо відкрити зовсім скоро».

Фото з Instagram Андрія Худо

Крім того, заклад має стати майданчиком для стартапів: «Вмієш готувати щось цікаве і неординарне? Приходь, бери в оренду площу і продавай це! Це унікальна платформа для старту бізнесу в самому центрі Львова! Вночі фуд-маркет перетворюватиметься на найбільший у Львові нічний клуб. Формат і місце вас здивують. Зможемо помістити понад 500 людей».

Другий заклад буде першою крафтовою пивоварнею (невелика пивоварня, що варить пиво за традиційними рецептурами) у Львові, принаймні, так її анонсував співвласник «!Фесту» Андрій Худо.

Її відкриття попередньо планують на грудень. З’явиться заклад у великому приміщенні на площі Ринок – колишній універмаг «На Ринку». «!Фест» орендує тут площі у власників приміщення, розповів Tvoemisto.tv ще один співвласник компанії Юрій Назарук.

«Ми хочемо зробити продукт, який досі ніхто не робив, і маємо мету, аби наше пиво продавалось на експорт – у закордонні ресторани. Аби там також з’явилось пиво зі Львова», – сказав він.

З його слів, пивовар, що працюватиме у закладі, приїде з Брюсселя, кухарі – з Москви, обладнання з Болгарії.

Фото з Instagram Андрія Худо

Також 23 жовтня у Львові на площі Ринок, 35 власник мережі ресторанів і кулінар Дмитро Борісов відкрив перший ресторан свіжих морепродуктів «Bar Mushlya». «Ми більше двох років готували новий гастрономічний свіжий seafood тренд в Україні. Після Києва, перше ж місто, де ми хочемо створити смачний ресторан зі свіжими морепродуктами - це, звичайно, Львів! Устриці, морські равлики, вонголє, креветки, мідії в вині, макарони та салати від 19 гривень – все, що ви любите куштувати подорожуючи світом - нарешті у Львові! Чекаємо вас наступного тижня куштувати тестове меню від Bar Mushlya!», - розповів ресторатор.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!