Рейтинг шкіл Львова та корупція в оточенні Зеленського/зіткнення в Мінську. Головне за минулу добу

1895 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Eliott Reyna for unsplash

Фото: Eliott Reyna for unsplash

Covid-19 – Доплати медикам. Трирічна дівчинка з Жидачівщини, яка у середині вересня поступила у львівську дитячу лікарню ОХМАТДИТ і якій діагностували Covid-19, знаходиться у вкрай у важкому стані. З 15 вересня її підключили до апарату ШВЛ. 

У Львові через захворювання на коронавірусну інфекцію закрили на карантин старшу школу ліцею «Львівський», що на вулиці Лисеницька. У Перемишлянському та Пустомитівському районах Львівської області, які досі перебувають у червоній зоні епіднебезпеки, 88 шкіл вчаться дистанційно.

Читайте також: У НСЗУ хочуть створити окремий безкоштовний пакет послуг для вагітних

Наприкінці вересня чи у перших числах жовтня українські медики мають отримати підвищену зарплату. Ці доплати застосовуються для всіх без виключення медпрацівників.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 252 осіб (275 – напередодні). Разом 19 045. Одужало – 6 333 (+ 135), померло – 532 (+ 5). За добу лабцентри зробили 1 125 ПЛР-тестів.

В Україні Covid-19 виявлено у 3 497 осіб (2 884 за попередню добу). Загальна кількість 184 734 пацієнтів. Одужало – 81 670 (+ 1 769), померло – 3 705 особи (+ 63).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 20 028 (+ 270), Львівщина – 18 793 (+ 275), Харківська – 15 505 (+ 372) та Чернівецька області – 13 304 (+ 139).

Читайте також: Уряд звільнив українців від пенсійного збору при купівлі житла вперше

Рейтинг за результатами ЗНО. Лідером за результатами ЗНО випускників четвертий рік поспіль залишається Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при Львівському нацуніверситеті імені Івана Франка, рейтинг оприлюднив портал Освіта.ua.

Лідером рейтингу за результатами ЗНО серед областей стала Львівщина

Tvoemisto.tv склало рейтинг львівських шкіл за найпопулярнішими предметами ЗНО – української мови і літератури, історії України, математики та англійської мови. Так, на чолі ТОП-20 шкіл, де учні найкраще склали ЗНО з української мови – школа-гімназія імені Шептицьких, Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат та гімназія «Євшан».

З історії України – школа-гімназія імені Шептицьких, гімназія «Євшан» і Ліцей №2. А з математики – цілком очікувано – Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат, гімназія «Євшан» та школа-гімназія імені Шептицьких.

Зеленський – Падіння економіки – МВФ. Президент Зеленський заявляє, що до кінця 2020 року економічне відновлення після карантинних обмежень стане відчутним і стійким.

У серпні 2020 року промислове виробництво в Україні порівняно із серпнем 2019 року скоротилося на 5,3%, тоді яку липні – становило 4,2%.

Читайте також: На Львівщині створять національний парк «Королівські бескиди»

Читайте також: В українських Карпатах закликають зупинити автоперегони. Чому це важливо

Отримання Україною до кінця 2020 року навіть одного траншу МВФ на 0,7 млрд доларів виглядає сумнівним з урахуванням кількості невирішених питань за програмою України з Фондом – аналітики інвестбанку Morgan Stanley.

Ахметов – Слуги народу. Олігарх Ахметов виділяє гроші на команду президента Зеленського і Слуги народу – за словами джерела, це понад 2 млн доларів щомісяця. У пресслужбі олігарха згодом назвали це «абсолютною брехнею».

В оточенні президента говорять, що Зеленський особисто в корупції не замішаний, «але члени його команди ділять сфери впливу, а нижня ланка продовжує наживатися на корупційних схемах».

Таємна інавгурація. Лукашенко терміново провів таємну інавгурацію. Опозиція закликала білорусів до безстрокової акції непокори. У Мінську ОМОН водометами розганяв людей невдоволених інавгурацією Лукашенка. Протестуючі вступали у протистояння з ним, захищали своїх. Правозахисники нарахували понад 250 затриманих.

США, Канада, Німеччина та Польща уже заявили, шо не визнають Лукашенка президентом Білорусі. Україна не визнає ні інавгурацію, ні повноваження. У Кремлі заявили, що інавгурація Лукашенка – внутрішня справа Мінська.

Читайте також: Кіно у стилі зневіри та безнадії. Як у Львові знімали містичний трилер

Читайте також: Сотні кольорів. У ботанічному саду показали «пляшкове дерево» і унікальні рослини

СБУ – Нацполіція. СБУ підтвердила в суді, що перед затриманням російських бойовиків у Білорусі збирала щодо них докази. Раніше спецслужби заперечували підготовку операції стосовно «вагнерівців».

Сайт Нацполіції зазнав хакерської атаки. Зокрема, на сторінці Нацполіції Львівщини оприлюднили інформацію про загибель військових на Яворівському полігоні.

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!