Різдво на локдауні. Чи можна буде йти до церкви 8 січня

4972 0
Храми на свята не закриватимуть, але церкви у свою чергу мають дотримуватися карантинних обмежень.

У час локдауну, який почне діяти з 8 січня, церкви на свята та у неділі не закриватимуться, а Служби Божі проходитимуть у звичному режимі. Проте, у свою чергу, храми повинні дотримуватися карантинних обмежень під час епідемії коронавірусної інфекції.

Читайте також: Як відзначатимуть Різдво у Львові. Розклад богослужінь

Як зазначив у коментарі Тvoemisto.tv речник Львівської архиєпархії УГКЦ, отець Павло Дроздяк, з 8 січня у церквах не відбудеться жодних змін.

«Локдаун, який хочуть запровадити з 8 січня, для нас абсолютно не новий. Від весни минулого року ми вже навчилися жити із епідеміологічною загрозою і тими викликами, які нам ставить сьогодення. У наших храмах миряни завжди стараються дотримуватися безпечної дистанції, носять маски, є тут також і засоби дезінфекції. Більшість людей свідомі і дбають про безпеку свою і довколишніх», – каже отець Павло Дроздяк.

За його словами, не виключено, що частина мирян все ж дивитиметься Богослужіння онлайн.

«Будемо надалі молитися у храмах. Проте, якщо в людей є потреба чи можливість скористатися онлайн богослужіннями, то це нормально. Зараз такі трансляції відбуваються і по великих, і навіть маленьких церквах», – каже священник.

Читайте також: Різдво у Львові. Топ-8 локацій, які можна відвідати цього року

Наразі жодних рекомендацій від керівництва міста чи представників охорони здоров’я, за словами отця Павла Дроздяка, до них не надходило.

«Церква завжди відкрита. Ніхто не можна вкрасти в нас Різдво. Воно вже відбулося в нас раз і назавжди», – додав отець.

Заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень у коментарі Тvoemisto.tv зазначив, що зараз у церквах люди здебільшого дотримуються карантинних норм, та все ж влада закликає людей обмежувати участь у тих чи інших масових скупченнях.

«Зараз релігійні заходи в нас вже здійснюються за певних умов: у приміщенні не повинно бути більше 1 особи на 5 метрів, а на дворі – не більше 1 особи на 1,5 метри. Звісно, ніхто не робитиме рейди на релігійні заклади, та все ж, по можливості, Служби Божі радимо слухати і дивитися онлайн», – каже Тарас Грень.

За його словами, напередодні Різдва у ЛОДА ще відбудуться зустрічі з Владиками та релігійними представниками, на яких нагадають про дотримання карантинних норм під час локдауну.

Читайте також: >Tvoemisto.tv транслюватиме Різдвяну літургію зі Собору Святого Юра

Нагадаємо, під час «карантину вихідного дня» лідери Церков просили владу не закривати храми.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!