На правах реклами

Розвага і розвиток для немовляти. Чим корисна дитяча підвісна карусель

1885 0
Дитячий мобіль виробляє чіткість рухів, фокусує погляд та захоплює малюка приємною музикою і кольорами.

Новонародженим немовлятам часто купують дитячий мобіль, одну з перших іграшок, яка знайомить малюків з кольорами, приємною музикою, розвиває хапальний рефлекс, виробляє чіткість рухів та викликає позитивні емоції. Крім того, дитина вчиться фокусувати погляд і спостерігати за переміщенням елементів різної форми та розмірів.

Ігровий пристрій може бути механічним або працювати на батарейках. Механічний мобіль відрізняється більш скромним функціоналом. Його доведеться заводити вручну і цього вистачить для прослуховування певної мелодії протягом декількох хвилин. Моделі на батарейках коштують дорожче, але їх можливості значно ширші. Вони можуть відтворювати різні мелодії, звуки природи, виконувати функції нічника й проектора. 

Серед особливих опцій потрібно відзначити наявність таймера і можливість дистанційного керування за допомогою пульта. Окремі моделі відтворюють багато мелодій, які об'єднані в групи за тематикою.

Зазвичай такі іграшки виготовляють з пластику, однак також можна зустріти підвісні фігурки з текстилю або комбіновані вироби.

Такий тип іграшки можна використовувати вже з народження, але вплив на дитину з’являтиметься поступово, адже в перші дні життя немовлята бачать світ чорно-білим, і тільки через місяць можуть розрізняти великі форми. Відстежувати переміщення каруселі малята зможуть у 3-4 місяці.

Слух у дитини, як і здатність розрізняти кольори, формується також не одразу. Деякі батьки кажуть, що діти починають реагувати на іграшку приблизно у 2 місяці, що пов’язано з особливостями сприйняття звук та різних колоритів.

Коли дитині 5-6 місяців, то вона починає тягнутися до предметів, вивчає їх і виявляє зацікавлення до різноманітних кольорів. В такому віці малюк може знімати незакріплені елементи, стукати ними чи кидати їх.

Оскільки через місяць після народження дитина розрізняє предмети, які розташовані на відстані 50 см від очей, то іграшку потрібно встановлювати так, щоб їй було комфортно за нею спостерігати.

Обидва варіанти дитячого мобілю можна підібрати й придбати на сайті інтернет-магазину Панама https://panama.ua/categorys/158889/. Там для свого немовляти можна обрати різноманітні фігурки різних кольорів, форм та персонажів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!