Садки таки можуть відкрити. Кабмін перегляне етапи виходу з карантину

9270 0
Згідно з попереднім планом, садки мали б відчинити разом із іншими навчальними закладами тільки на четвертому етапі.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

План виходу з карантину, який раніше презентував Кабмін, переглянуть. Про це виданню LB.ua розповів головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Читайте також: Міжміське сполучення поки що не відновлять, а карантин після 22 травня можуть продовжити

Цей план попередньо поділили на п'ять етапів, початок яких залежить від того, як буде змінюватися епідситуація. 

«Ми починаємо з першого етапу, але план із п'яти етапів також залишається. Ми будемо його переглядати, тому що ми ведемо переговори з бізнесом і намагаємося знайти баланс. Також комунікуючи з Міністерством освіти в питанні садків і шкіл. Будемо спостерігати за епідемічною ситуацією і приймати рішення», – каже Віктор Ляшко.

За його словами, рішення про роботу дитячих садків мають ухвалити 22 травня: або відкрити їх, або вирішити, на якому етапі вони знову запрацюють. Можливо, дитячі садки відкриють лише у деяких регіонах або ж тільки для окремих категорій населення – зокрема для дітей медпрацівників, котрі повинні бути на роботі і яким ні з ким залишити дітей.

Згідно з попереднім планом, садки мали б відчинити разом із іншими навчальними закладами тільки на четвертому етапі. Виняток – випускні класи в школах, які відкриють на другому етапі.

Деякі послаблення вже почали застосовувати, зокрема відновили планові операції, що були заплановані на березень – початок квітня, із четвертого етапу на перший також перенесли стоматологічну допомогу.

За словами Віктора Ляшка, самі критерії етапів виходу з карантину також можуть переглянути.

«Ми розглядаємо можливість упровадження адаптивного карантину на другому етапі – тобто зняття обмежень не по всій країні, а в деяких областях, залежно від показників захворюваності», – говорить він.

Відповідаючи на питання про те, що означає нинішня майже рекордна кількість померлих від коронавірусу (21 особа), Віктор Ляшко сказав, що цифра насторожує, але вона відображає не кількість померлих протягом дня, а кількість отриманих повідомлень про померлих, у яких виявлено коронавірус. 

Читайте також: Пік захворювання на Covid-19 на Львівщині очікують до початку червня

Нагадаємо, у Львові за добу зафіксували 65 нових випадків захворювання на коронавірус. Медики це пояснюють тим, що почали більше тестувати й виявляти групи ризику. Водночас місто скликало штаб протидії коронавірусу, аби переглянути послаблення карантину з 11 травня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!