Садового просять перевірити, чи не торгують у Львові історичною базальтовою бруківкою

2726 0
Депутатка Львівської міської ради повідомила, що рідкісну базальтову бруківку помітили на приватному подвір’ї у Брюховичах.

Депутати Львівської міської ради закликають міського голову перевірити, чи не продавали у Львові рідкісну базальтову бруківку. Сьогодні на засіданні Львівської міської ради депутатка від фракції «Європейська Солідарність» Олена Пелех зачитала звернення до міського голови, у якому просить надати інформацію щодо обліку демонтованої з вулиць міста бруківки. Також вона просить перевірити, звідки базальтова бруківка з'явилася на приватному подвір’ї у Брюховичах.

Читайте також: Куди у Львові вивозять бруківку після ремонту вулиць. Відео, фото

Вона зазначила, що 30 квітня у двоповерховому будинку на вулиці Бурденка у Брюховичах спалахнула пожежа. На фото рятувальників із гасіння пожежі вогнеборці розмотують пожежні рукави на подвір’ї будинку, яке вимощене бруківкою, яка дуже схожа на чорну автентичну базальтову бруківку.

«Цю бруківку вважають безцінною. Нею вулиці у Львові замощували ще за часів Австрійської імперії, а видобували її у кар’єрах Альп, які давно закриті. Прошу повідомити, на якому складі перебуває демонтована бруківка і яким чином обліковується. Також – надати інформацію, чи реалізовувалась бруківка фізичними чи юридичними особами, та чи була перевірка щодо законності купівлі цієї бруківки особами за даною адресою», – зазначила Олена Пелех.

Міський голова Львова Андрій Садовий доручив своїй заступниці з питань ЖКГ Ірині Маруняк надати депутатці інформацію стосовно обліку і місця перебування демонтованої з вулиць міста бруківки. І зазначив, що її звернення скерують до правоохоронців.

«За моєї пам’яті не було випадку, щоб ми продавали комусь бруківку. Рішенням виконкому передавали для замощення подвір’я храмів. Звернення скеруємо у правоохоронні органи. Вони можуть виїхати і розпитати, де люди цю бруківку взяли. Може вони мають її ще за часів цісаря», – зазначив він.

Читайте також: З нас насміхаються. Чому львів’яни вийшли на Бандери захищати бруківку

Нагадаємо, демонтовану бруківку з львівських вулиць, на яких проводять ремонтні роботи, зберігають на території очисних споруд «Львівводоканалу», що на вулиці Пластовій, 13. Зокрема, зараз там знаходиться бруківка з вулиць Богдана Хмельницького, Чернівецької та площі Двірцевої.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!