Садовий VS Козловський: у Львові розбирають наметове містечко

4123 0
Перед тим Андрій Садовий звинуватив Григорія Козловського в організації цих протестів.
Фото: Катерина Гаценко

Фото: Катерина Гаценко

Міський голова Львова Андрій Садовий звинуватив місцевого бізнесмена та депутата від БПП Григорія Козловського у причетності до пікетів під міською радою та нападів на міських посадовців. Відповідне відео Андрій Садовий опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Штатні розписи Штабу порятунку або хто насправді бореться за владу у Львові

«Я прошу правоохоронні органи перевірити причетність до організації і замовлення нападів депутата міської ради від Блоку Петра Порошенка Григорія Козловського, який називає себе співвласником тютюнової фабрики та великої будівельної компанії Avalon. Він неодноразово погрожував працівникам міської ради. Особливо часто погрожував жінкам, які працюють в міській раді», – сказав Андрій Садовий.

Він також зазначив, що вбачає «згуртовану дію псевдоактивістів, поліції та прокуратури, оскільки інформація про напади була в соцмережах, а реакції правоохоронців не було».

Tvoemisto.tv  не вдалось поспілкуватися з Григорієм Козловським, оскільки із власних джерел Tvoemisto.tv відомо, що він перебуває за кордоном. Львівський осередок ББП також не коментує заяви Садового.

Додамо, що Григорієві Козловському належать ресторани «Королівська пивоварня», «36По», Cabinet та «Гранд готель». Крім цього, його та наближені до нього фірми торік купили декілька будівель та приміщень у центрі Львова, зокрема на площі Ринок та Дорошенка. Також фірми, пов'язані з бізнесменом, реконструюють територію довкола Винниківського озера.

Читайте також: Андрій Садовий більше не претендуватиме на посаду мера Львова

Нагадаємо, кілька тижнів тому представники різних громадських організацій Львова, серед яких ГО «Рабів до раю не пускають», ГО «Розвиток громади», ВПВ «Патріот», Нацкорпус Львівщини, зірвали засідання виконавчого комітету ЛМР, виголошуючи низку претензій до міського голови. Тоді голова ГО «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський облив очільника адміністрації міського голови Євгена Бойка і заступника міського голови Геннадія Васьківа фарбою. 

Минулого тижня депутати від БПП Петро Адамик, Григорій Козловський та від ВО «Свобода» Маркіян Лопачак зареєстрували в ЛМР ухвалу про дострокове припинення повноважень міського голови. Водночас львівські громадські організації оголосили безстроковий протест з вимогою відставки Андрія Садового та розклали під ратушею наметове містечко.

Читайте також: Найбагатший депутат міськради Львова Козловський триває у готівці 17 млн грн

29 травня кілька десятків протестувальників почали штурмувати міську раду, зламавши замок ухідних дверей. Із травмами селезінки після сутичок госпіталізували Євгена Бойка. У поліції кажуть, що вже з’ясували особи причетних. 

Натомість раніше міський голова сказав, що пов’язує пікети із забороною продавати алкоголь та пиво у кіосках Львова, яка запрацювала з 1 травня. А днями Андрій Садовий вийшов до протестувальників, яким порадив записатись на прийом аби обговорити їхні вимоги. 

Сьогодні протестувальники погодились розібрати наметове містечко за умови, якщо ухвалу про відставку Андрія Садового розглянуть на найближчому пленарному засіданні ЛМР.

Вікторія Ейсмунт

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!