Семирічна дівчинка проковтнула детальку від сумки. Що робити в таких випадках

1727 0
Детальку від маминої сумки діставали ендоскопічно – без розрізів животика.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

7-річна дівчинка з Львівщини проковтнула деталь із сумки. На рентген-знімку у лікарні побачили металевий карабін, яким кріпилася ручка. Операцію провели медики обласної лікарні ОХМАТДИТ.

Читайте також: Шпильки, кульчики і навіть ложка. Що ковтають наші діти. Фото

«Мама захопила з собою карабін від сумки, який залишився – деталька ідентична і це допомогло команді лікарів підготуватися до операції, підібрати інструменти необхідного розміру, а такий термін суттєво скорочує час перебування дитини в операційній. Діставали детальку від маминої сумки ендоскопічно – без розрізів животика», – йдеться у повідомленні.

Медики кажуть, що це було нетипове стороннє тіло, бо карабін не гладенький і не круглий, він має складнішу будову, тому діставати його було складніше. Операція пройшла без ускладнень, дівчинка з мамою уже поїхали додому.

Читайте також: Дворічна львів'янка проковтнула 31 магніт, який їй продірявив кишківник

Якщо дитина проковтнула сторонній предмет, батькам радять одразу розпитати дитинку про предмет, це дозволить лікарям виграти час і підготуватися якнайкраще (підібрати інструменти оптимального розміру і протестувати його захоплення, адже це буває непросто, коли стороннє тіло має негладку поверхню). 

Детальніше про те, що найчастіше тягнуть до рота діти, читайте у матеріалі 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!