Ще три банки, окрім НБУ, прийматимуть значно пошкоджені купюри. Перелік

2891 1
Ідеться про купюри, що втратили платіжні ознаки через пожежі, повені, забруднення хімікатами тощо.
Фото: Вісник

Фото: Вісник

НБУ оголосив, що з 2 січня 2019 року три уповноважені банки прийматимуть від населення значно пошкоджені купюри. Про це ідеться в постанові НБУ.

Статус уповноваженого банку отримали Ощадбанк, Приватбанк та Райффайзен Банк Аваль, а підрозділи НБУ збереглися у Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Харківській, Хмельницькій, Львівській областях та в Києві.

Читайте також: Нацбанк ввів в обіг монети шестигранної форми. Фото

Уповноважені банки пакуватимуть купюри з максимальним збереженням цілісності та передаватимуть до НБУ як сумнівні для досліджень разом із заявою та відповідною довідкою про вилучення/прийняття банкнот для дослідження. За результатами цих досліджень, що НБУ проводить безкоштовно, клієнтам відшкодовується відповідна сума грошових знаків національної валюти, визнаних справжніми і платіжними. Раніше значно зношені банкноти для проведення досліджень приймали виключно регіональні підрозділи НБУ.

Довідково.

Зношеними вважаються банкноти, що мають потертості, часткову втрату фарб на зображеннях, розпушення та втрату папером жорсткості, загальні або локальні забруднення, плями та написи, відбитки штампів, надриви або надрізи, отвори та проколи, відірвані та склеєні краї або кути, а також склеєні.

«Заклади торгівлі та сфери послуг зобов’язані приймати у сплату за товари/послуги без обмежень зношені банкноти гривень усіх номіналів, що не викликають сумніву в їх справжності та платіжності. Водночас заклади торгівлі та сфери послуг зобов'язані не видавати на решту ці зношені банкноти, а мають здати їх разом з готівковою виручкою до обслуговуючих банків», – наголошують в НБУ.

Нагадаємо, Нацбанк дозволив відкривати рахунки онлайн в усіх банках.

ТЕГИ: гривні, нбу

Читайте також:
6 Березня, 2020 12:37
Дмитро Обмен ветхих долларов, евро, фунтов, франков: стиранные, рваные, грязные, обгоревшие, в плесени, скотче, без частей, старые выпуски и т.д.
Оценка по фото или при встрече. Работаем только по Украине!
+38 (098)5663509, Viber
[***]s://[***].old-dollar.com/
#ветхие_доллары #ветхая_валюта
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!