Чи вплинули місцеві вибори на курс гривні. Пояснення експерта

1778 0
Валютний баланс країни більше залежатиме від того, як довго буде тривати карантин.
Фото: freepik

Фото: freepik

Прямого впливу місцеві вибори на курс гривні до іноземних валют не має. Набагато більший вплив матиме те, які обмеження надалі в нас діятимуть у плані режиму карантину. Про це Тvoemisto.tv розповів економічний експерт Андрій Новак.

За його словами, економічні обмеження, які пов’язані з карантином, мають прямий вплив на економіку. Саме від режиму карантину залежить споживча активність українців, чи їздитимуть вони в подорожі до інших країн та яка кількість українців захоче повернутись або поїхати на заробітки.

Читайте також: Тотальний чи адаптивний. Яким бачить уряд карантин через збільшення червоних зон в Україні

«Валютний баланс країни великою мірою залежатиме від того, як довго триватиме у нас карантин. Якщо карантинні обмеження протягнуться довгий час, активність на валютному ринку буде меншою, а ситуація з курсом повинна бути спокійнішою. Тобто, є надія, що курс гривні буде відносно стабільний, аніж у звичайному режимі. Бо не потрібна буде валюта тим, хто захоче подорожувати чи відпочивати», – каже Андрій Новак.

Втім ще є фактор державної політики. За словами економіста, відповідно до проєкту бюджету на наступний рік, який подав уряд, він розраховує знову на девальвацію гривні.

«На 2021 рік курс гривні до долара уряд заклав на рівні 29,1 гривень за долар, а це означає тенденцію на девальвацію гривні відносно сьогоднішнього курсу», – каже Андрій Новак.

Нагадаємо, у Мінфіні назвали курс гривні на наступний рік.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!