Що може бути із курсом валют через відставку голови Нацбанку. Прогноз експерта

2190 0
За словами економіста, голова Нацбанку сам розумів, що йому треба йти з тієї посади.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

Голова Нацбанку Яків Смолій 1 липня повідомив, що написав на ім'я президента заяву про відставку. Обґрунтуванням цієї заяви Смолій назвав «системний політичний тиск», що заважав йому виконувати свої обов’язки. Цю заяву вже погодив президент Володимир Зеленський та передав її на розгляд Верховної Ради.

На думку економіста Ростислава Слав`юка, все-таки фігура Смолія не є настільки великою і значною – після Валерії Гонтаревої він залишився сірим кардиналом і мав завершувати справи, які залишалися з часу її керівництва.

Читайте також: Нацбанк дозволив розголошувати банківську таємницю без рішення суду

«Казати, що він був впливовим і незалежним на цій посаді, я б не став. Але зараз точно йде таке "підчищення" тих людей, які були пов'язані з попередньою командою», – розповів він у коментарі Tvoemisto.tv.

За словами економіста, голова Нацбанку сам розумів, що йому треба йти з тієї посади, щоби до нього не було претензій за справи, які раніше проводила Гонтарева.

«А там було за що карати», – додає Слав`юк.

Якщо ж будуть коливання із валютою на ринку, то, скоріш за все, вони матимуть провокативний характер, оскільки заяву Смолій написав у переддень отримання додаткових запозичень.

«Люди, до яких він близький, можуть зіграти на ринку, щоби його похитнути, але точно є адекватні професіонали, які б обійняли посаду голови Нацбанку, і вони навіть на кілька порядків вищі, ніж Смолій. Зараз це треба зробити», – каже експерт.

За день після відставки Якова Смолія курс долара зріс на 32 копійки, а курс євро – на 48 копійок.

Додамо, що Яків Смолій керує Нацбанком із 2017 року.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!